Novosti

Društvo

Predstavljanje knjige Srećka Puliga "Teorija prakse"

U srijedu, u 17 sati, u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića održat će se predstavljanje knjige novinara Novosti Srećka Puliga "Teorija prakse : Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi"

Large pulig

Predstavljanje knjige novinara Novosti Srećka Puliga "Teorija prakse : Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi" (Sandorf, 2021) održat će se u srijedu 17. studenog u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5). 

Uz autora, knjigu će uživo predstaviti ekonomski povjesničar Dimitrije Birač i politolog Tonči Kursar, a videovezom iz Ljubljane će sudjelovati sociolozi Rastko Močnik Marko Kržan.

"Knjiga Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi znanstveno je djelo kompleksnog analitičkog zahvata s pozicija širokih, utemeljenih, logičnih, kompleksnih i, što je najvažnije, dinamičkih i dijalektičkih zasada marksizma iz sva tri stoljeća koje obuhvaća taj teorijsko-analitički pravac. Pisana kao obuhvatna društvena analiza hrvatske društvene stvarnosti kasnog 20. i prvih desetljeća 21. stoljeća ona i obuhvaća i nadilazi žanrovske okvire društvene analitike s pripadajućim teorijskim aparatom, kritičkih eseja o suvremenosti, prakse pisanja informativno-polemičkih feljtona, kompendijske namjere jednog autorefleksivnog metodološkog priručnika te sasvim akademske namjere upućivanja na opsežnu bibliografiju." (iz recenzije Borisa Koromana)

Sukladno odlukama civilne zaštite RH od 12.11.2021., u prostore Knjižnica grada Zagreba dozvoljen je ulazak uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više