Novosti

Politika

Prvi rođendan drugačijeg nogometnog kluba

Ponosni smo što svi protivnici protiv nas igraju s izrazitim žarom. Ponosni što igrači i navijači dijele iste vrijednosti i sretni što gotovo svakodnevno stječemo nove prijatelje, poručuju iz NK ‘Zagreb 041’

Jaxko7vxcffvmba7pg6dqphyxnr

Prvog prosinca Nogometni klub ‘Zagreb 041’ ‘napunio’ je godinu dana. Kao najmlađi nogometni klub u Zagrebu, čiji su igrači na terenu zaigrali tek prije nekoliko mjeseci, ‘Zagreb 041’ je svoju povijest započeo osnivačkom skupštinom. Na njoj je više od 50 navijača, simpatizera, ljubitelja dobrog nogometa i aktivista izglasalo ime, grb i usmjerenje malog kluba. Nakon toga je uslijedio najslađi, nogometni dio: pronalazak igrača i trenera, prvi treninzi i pripreme, prijateljske utakmice, nabavka opreme, registracija kluba i igrača. Nedavno su u službene dokumente ugradili direktnodemokratske principe djelovanja. Kako navode članovi kluba, logistički rad otišao je veoma daleko, no još uvijek treniraju na prijateljskom terenu NK ‘Zelengaja’.

Svoju sportsku priču predstavili su u priopćenju za medije, u kojem su, među ostalim, naveli historijat utakmica kluba treće županijske nogometne lige.

‘Kup utakmica protiv NK Zelengaja 2. rujna ostat će upamćena kao prvi službeni nastup ‘041’. Teško smo poraženi sa 7 golova, ali smo napokon dobili nogomet - igrače koji ostavljaju srce na terenu u najbolje dizajniranim dresom u sljedećih nekoliko liga, dobili smo navijanje s pirotehnikom u jednoj, a navijačkim šalom u drugoj ruci. Dobili smo zavidnu podršku na svim utakmicama i nogometne močvare zamijenili osmijehom i tom ‘posljednjom ligom na svijetu’. Prva pobjeda došla je vrlo brzo i odmah je premašila najteži poraz. S osmicom je ispraćen NK ‘Gavran’, a u svih 10 utakmica zabili smo 20 golova. Gubili smo što gubiti nismo smjeli, pobjeđivali u sudačkoj nadoknadi fantastičnim 30 metarskim udarcima, uzimali po bod najboljima i ponovno smo se zaljubili u nogomet. Ponosni smo što smo najposjećeniji klub u ovoj ligi, gdje svi protivnici protiv nas igraju s izrazitim žarom, kao da igraju protiv nekih velikana. Ponosni što igrači i navijači dijele iste vrijednosti i sretni što gotovo svakodnevno stječemo nove prijatelje’, navodi se u priopćenju.

Godišnjica ‘Zagreba 041’ poklapa se i s nekoliko drugih događaja: klub će uskoro dobiti 100. člana, koji je zbog dirdemovske strukture ujedno i 100. vlasnik, direktor, odnosno član nadzornog ili upravnog odbora. Dovršili su i proces zaštite svog klupskog grba, ali ne zbog copy-right poriva ili proizvodnih planova, nego da ga više ne mogu koristiti oni koji zagrebačku nogometnu tradiciju sustavno uništavaju radi vlastitog bogaćenja.

Stotinu članova i duplo više simpatizera ‘Zagreb 041’ poziva da u petak, 4. prosinca dođu na feštu u organizaciji zagrebačkog Kluba studenata Filozofskog fakulteta (KSFF), koji je ujedno i član nogometnog kluba. Na školskom igralištu iza Fakulteta elektrotehnike i računarstva, od 17 sati održavati će se mala derbi utakmica protiv igrača kluba. Nakon toga će se u prostorijama KSFF-a predstaviti klub te će se održati zimska rasprodaja šalova, više od 100 europskih i svjetskih klubova. Proslava obljetnice završit će karaokama.

Članovi NK ‘Zagreb 041’ pozivaju sve koji vjeruju da je drugačiji nogomet moguć da im se pridruže. E-mail: kontakt@nkzagreb041.hr Facebook: https://www.facebook.com/nkzagreb041

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više