Novosti

Politika

Puhovski je suprotno od ‘nečasnih pojava i ništarija’

Predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić reagira na istup predsjednika Milanovića o Žarku Puhovskom: ‘Djelovanje Puhovskog bilo je, bez obzira slagao se netko ili ne s nekima od njegovih izjava, uglavnom ‘uz dlaku’ tekućim vlastima’

Geqh58vs8e1q64s7vubrf9n6ofy

Zoran Pusić (foto Igor Šoban/PIXSELL)

Predsjednik Zoran Milanović već desetak dana uveseljava, ali i zabrinjava hrvatsku javnost egzaltiranim reakcijama koje se svode, uglavnom, na argumente ad hominem protiv svih onih koji iznesu bilo kakvu kritiku njegovog odlaska u klub uhapšenog direktora Janafa, odnosno kritiku njegovih, predsjednikovih, egzaltiranih reakcija.

Pri tome predsjednik nije ni jednom govorio o meritumu tih kritika. Umjesto toga, kritičare njegovih postupaka i izjava nazivao je ‘samodopadnim narikačama, ženama koje su bile nesposobne odvjetnice ili su radile u banci na štetu štediša’, glavni krimen pravobraniteljice za ravnopravnost spolova bio je da se ne zna njeno ime, članovi GONG-a su zbog izrečene kritike postali ‘kruhoborci za tuđi kruh’, a Tomislav Tomašević usudio se kritizirati izjave predsjednika, a da ‘u Saboru ne nosi kravatu’.

U ponedjeljak je predsjednik, izazvan komentarima njegovih reakcija od strane Žarka Puhovskog na RTL-u, nazvao Puhovskog ‘ništarijom i jednom od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni’. Kao argument predsjednik navodi činjenicu da je Žarko Puhovski svjedočio prije 48 godina u sudskom procesu studenskim vođama Maspoka. Žarko Puhovski djeluje na političkoj sceni Jugoslavije, a zatim Republike Hrvatske, gotovo 60 godina. To djelovanje bilo je, bez obzira slagao se netko ili ne s nekima od njegovih izjava, uglavnom ‘uz dlaku’ tekućim vlastima. Konačno, i na samom suđenju, na koje je sud pozvao 14 svjedoka, studenata koji su bili politički protivnici studenskih vođa Maspoka, svjedočenje Žarka Puhovskog je bilo takvo da je jedan od optuženih, Dražen Budiša, glasno komentirao: ‘Zašto on ne sjedi s nama kao optuženi?’

Žarko Puhovski je nesumnjivo čovjek izražene osobnosti i svojim stavovima, a koji puta i znanjem, iritirao je mnoge. Ali na hrvatskoj javnoj sceni on je na suprotnom dijelu spektra od nečasnih pojava i ništarija.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više