Novosti

Politika

Pupovac osudio Milanovićevo vraćanje čina Glavašu

"Da bar imam njihove ovlasti u ime žrtava dravskih, selotejpskih likvidacija u Osijeku 1991. i žrtava u garaži i dvorištu osječkog Kriznog štaba 1991. odlikovao bih predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog za nemjerljiv doprinos poštivanju žrtava ratnog zločina", napisao je Pupovac

Large zoki

Zoran Milanović (foto Marko Lukunić/PIXSELL)

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac prozvao je u statusu na Facebooku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je poništio odluke Ive Josipovića o oduzimanju sedam odlikovanja i čina general-bojnika Branimiru Glavašu, optuženiku za ubojstva srpskih civila u Osijeku početkom 90-ih.

"Da bar imam njihove ovlasti u ime žrtava dravskih, selotejpskih likvidacija u Osijeku 1991. i žrtava u garaži i dvorištu osječkog Kriznog štaba 1991. odlikovao bih predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog za nemjerljiv doprinos poštivanju žrtava ratnog zločina. Kad bih bar imao ovlasti da Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića promaknem u Poglavaša Republike Hrvatske i tako prisnažim neovisnost svakog hrvatskog suda i njegova suca u predmetima suđenja za ratne zločine", napisao je Pupovac.

Odlikovanja i čin Glavašu je 2010. oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović. 

Na odluku je reagirao i sam Glavaš. Na svom profilu na Facebooku napisao je: "Hvala Bogu da imamo predsjednika koji poštuje Ustav, zakone RH i sudske prakse, a ne kao ona ‘kokoš’ koja je, nakon što je izgubila predsjedničke izbore, pokazala srednji ‘prst’ cijeloj naciji."

Glavaš je pred predsjedničke izbore 2020. godine dao podršku Zoranu Milanoviću. Rekao je tada da mu se Milanović sviđa kao političar i da je uvijek bio korektan prema njemu. "Kod njega nema licemjerja i laži, bilo to nekome pravo ili krivo. Ja ga kao takvog prihvaćam. Smatram da je fajter i diplomat. Dakle, mangup i političar, diplomat i domoljub. Zato ima moju potporu", rekao je Glavaš tada.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više