Novosti

Politika

Rašetin "Tito" u utorak u "Privredniku"

Na tribini "Uz Titu i Rašetu, dva junačka sina", koja se održava u utorak, u 18. sati, u Privrednikovoj dvorani u Zagrebu, kolumnist Boris Rašeta predstavit će svoju knjigu "Tito povjerljivo i osobno"

Large raseta

Boris Rašeta (foto Davor Puklavec/PIXSELL)

U utorak navečer, u dvorani Privrednika u Zagrebu, u 18 sati, Boris Rašeta, kolumnista Novosti održat će još jedno zagrebačko predstavljanje svoje knjige "Tito povjerljivo i osobno" koja je u samo u dva mjeseca doživjela nevjerojatni uspjeh, tako da je tiskano i drugo izdanje. Nova Titina biografija viđena očima Borisa Rašeta od svih dosadašnjih biografija razlikuje se po drugačijem pristupu burnom i zanimljivom životu.

Pisati još jednu biografiju o jednoj od najinteresantnijih osoba 20. stoljeća, o kojoj bi rekli već sve napisano i rečeno, poseban je izazov. Rašeta kao iskusni novinar i publicista u svojoj knjizi o poznatim, sad već povijesnim temama i još poznatijoj i sve intrigantnijoj Titinoj povijesnoj ličnosti, prišao je prije svega sa elementarne ljudske razine kao čovjeku koji je bio čvrsto riješen da uspije na svom putu od dječaka sa Sutle do svjetskog ranga državnika.

Rašetina Titova biografija rođena u današnjem nepoćudnom vremenu, u društveno-političkim okolnostima sa dvostrukim konotacijama o vrijednostima iz Titina vremena, vrijedan je pokušaj otvaranja vrata novim generacijama o vizionarskom svijetu velikana sa naših prostora i njegovom neizbrisivom tragu i značaju u vremenu.

Tribina pod nazivom "Uz Titu i Rašetu, dva junačka sina", održava se u 18. sati, u Privredniku, u organizaciji Srpskog kulturnog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, a moderira je Saša Kosanović.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više