Novosti

Kultura

Revija dokumentaraca od 14. do 16. lipnja u sklopu Novog srpskog filma u Zagrebu 

U Dokukinu KIC prikazat će se šest filmova koji predstavljaju presjek novog srpskog dokumentarca 

K6j5oi7kzwbj4jv1f6v8yqhz6uy

U programu se nalazi i film Gora Stefana Maleševića

Od 14. do 16. lipnja u zagrebačkom Dokukinu KIC održat će se program Novi srpski dox u sklopu kojeg će se prikazati šest filmova od kojih pet dugometražnih i jedan kratkometražni, uz gostovanja gotovo svih autora.

Cilj programa je prikazati presjek novog srpskog dokumentarca i predstaviti autore koji tematski svježim i stilski inovativnim poimanjem dokumentarnog stvaranja izazivaju sve veću pozornost na međunarodnoj sceni - od prvog Srbina koji se popeo na Mount Everesta preko svakodnevnice dječaka iz Zemuna koji moraju odrasti, sve do priča iz daleke Kine i Australije te s malo nam bliže Šar-Planine.

U programu se nalazi pet dugometražnih i srednjometražnih filmova - Gora Stefana Maleševića, Wongar Andrijane Stojković, Radnička klasa odlazi u raj Marka Cvejića, 4 godine u 10 minuta Mladena Kovačevića, Taurunum Boy Jelene Maksimović i Dušana Grubina, te kratkometražni film Zvijezde Gaomeigua Marka Grbe Singha.

Pritom će u Dokukinu KIC gostovati većina filmaša – redatelji Marko Cvejić i Mladen Kovačević, montažerka i redateljica Jelena Maksimović te montažer M. Cem Oztufekcija (Wongar). Također, u sklopu standardnog formata Upoznaj autora, održat će se duži razgovor s Mladenom Kovačevićem i Jelenom Maksimović. Nagrađivani filmovi Gora, Wongar i Zvijezde Gaomeigua hrvatske su premijere. Program organizira udruga Restart u suradnji sa SKD 'Prosvjeta'.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više