>

novosti logo

Vijesti / Balkan Vijesti / Balkan
Piše I.T.

Šešelj na privremenoj slobodi

Sudsko vijeće Međunarodnog kaznenog sud za bivšu Jugoslaviju odobrilo je puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, javlja B92

Informaciju o puštanju Šešelja za B92 je potvrdila glasnogovornica suda Magdalena Spalinska. Tim liječnika, koji je ustanovio da su se kod Šešelja pojavile metastaze raka na jetri, zahtijevao je puštanje na privremenu slobodu, kako bi mu se omogućilo adekvatno liječenje.

Kako je ranije objavljeno, uslovi Šešeljevog privremenog puštanja na slobodu bi podrazumijevali kućni pritvor, policijsku pratnju prilikom kretanja iz medicinskih razloga, zabranu komunikacije sa žrtvama u vezi s njegovim slučajem, zabranu javnog razmatranja njegovog slučaja, a spominjala se i zabrana sudjelovanja u političkom životu, kao i oduzimanje putovnice.

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić još je ranije poručio da je srpska Vlada spremna jamčiti za privremeno puštanje optuženog na slobodu, ukoliko se on obveže da će poštivati zahtjeve suda. Ljajić je zatim uputio pismo sudskom veću povodom odluke koju je to vijeće jučer donijelo u predmetu protiv Šešelja.