Novosti

Kronika

Стипeндиje зa срeдњoшкoлцe

Сaрaдњa Oпштинe Eрдут и Срeдњe шкoлe Дaљ: Oвe шкoлскe гoдинe, трoje учeникa првoг рaзрeдa eкoнoмскoг смeрa ћe примaти пo 400 кунa мeсeчнo

Qdf3lt5k47rstofkpco0t2jpu9m

Srednja škola u Dalju

Opština Erdut, Komunalno preduzeće ‘Čvorkovac’, Preduzetničko-razvojni centar lokalne razvojne agencije opštine Erdut (PORC) i Srednja škola Dalj, potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji kojim je predviđeno stipendiranje učenika.

- Srednja škola Dalj je od strateškog značaja za Opštinu Erdut zbog kvaliteta koji ima, ali je ove godine upisan nešto manji broj učenika u ekonomski smer zbog čega smo se odlučili za stipendije kako bismo podržali opstanak same škole - ističe načelnik Jugoslav Vesić. Po 400 kuna mesečno, ove školske godine će primati troje učenika prvog razreda ekonomskog smera s područja erdutske opštine. Dve stipendije obezbediće Čvorkovac, a jednu PORC.

- Uvek pokušavamo naći način da se otvorimo prema našim potrošačima i sumeštanima, da se uključimo što je više moguće, koliko to okolnosti i poslovanje dozvoljavaju, u društveni život zajednice u kojoj delujemo. Nije nam prvi put da sarađujemo sa Srednjom školom Dalj i do sada smo imalo zaista lepa iskustva - kaže direktorica ‘Čvorkovca’ Anđelka Tomašević.

- Osim preduzetništva cilj nam je održivi razvoj lokalne zajednice, zajednički rad na projektima, poticanje razvoja preduzetništva među mladim osobama, bolja i efikasnija saradnja u svim oblastima koja će doprineti razvoju opštine Erdut - ističe Bojana Orsić, direktorica PORC-a. Naglašava da će izabrani stipendista imati mogućnost da volontira u PORC-u kako bi stekao nove veštine i znanja koje će mu koristiti u daljnjem obrazovanju i usavršavanju.

- Jako je dobar potez opštine Erdutda se nagrade dobri učenici koji su lošijeg materijalnog statusa. Jedan je to od načina da zadržimo mlade na ovim prostorima i pružimo više nade u budućnost. Veliko hvala za jednu takvu ideju i razumevanje - ističe direktor Srednje škole Dalj Rajko Lukić.

U toj školi ove godine je upisano 70 učenika u četiri zanimanja: ekonomista, poljoprivredni tehničar, agrotehničar i agroturistički tehničar. Nastava se, osim na hrvatskom jeziku, odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više