Novosti

Kultura

Сajaм цвeћa и туризмa

Oвoгoдишњи 16. Сajaм цвeћa и сeoскoг туризмa у Дaљ плaнини, jeдaн oд првих тaквe врстe нa пoдручjу Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje, oкупиo je вишe oд 30 излaгaчa

Large informator  sajam cve%c4%87a  %c4%87irilica

Izlagači i posetioci

Sajam cveća i seoskog turizma u Dalj planini okupio je više od 30 izlagača. Domaćin i jedan od organizatora Sajma bilo je mađarsko Kulturno-umetničko društvo Šandor Petefi iz Dalj planine, čiji je predsednik Emerik Huđik izrazio zadovoljstvo velikim brojem izlagača, ali i posetilaca.

- Mi smo domaćini, ali bez podrške Turističke zajednice i Opštine Erdut ovaj Sajam ne bi mogli da organizujemo, rekao je Huđik zahvalivši se i Demokratskoj zajednici Mađara Hrvatske na podršci.

Bilo je to 16. izdanje Sajma cveća koji je počeo sa sedam izlagača, a ovaj put je okupio njih 30. Svake godine pokušavamo da osmislimo nešto novo i bolje i vidimo puno poznatih lica, koja svake godine dolaze na sajam i kupuju, a najviše me raduje što je iz godine u godinu sve više cvećara, rekao je Huđik.

- Sajam je iz godine u godinu sve bogatiji i kvalitetniji. Jedan je od prvih takve vrste na području Osječko-baranjske županije, pa i šire. Drago mi je da se i ove godine okupio veliki broj izlagača, među kojima je bilo i novih, koji žele da izlažu svoje proizvode - rekao je načelnik opštine Jugoslav Vesić, izrazivši zadovoljstvo interesom posetilaca koji su uživali u ponudi cveća, bogatoj gastronomskoj ponudi te kulturno-umetničkom programu.

U organizaciji Sajma, intenzivno su bili angažovani radnici opštinskog komunalnog preduzeća Čvorkovac iz Dalja. Prema rečima direktorke Anđelke Tomašević, organizovali su i jednu ekološku radionicu za decu, obeležavajući istovremeno i Dan planete Zemlje. Decu putem kviza žele da nauče kako da od otpada stvore novu vrednost.

- Zahvaljujući sponzorima, pripremili smo i nagrade, koje će im pomoći u daljnjem školovanju. Želja nam je da deca razvijaju ekološku svest i navike koje mi odrasli nemamo. Naša deca su dobri učitelji, kada je u pitanju eko zona – naglasila je Tomaševićeva.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više