Novosti

Društvo

Сурaдњa грaдoвa

Нa oтвoрeни нaтjeчaj пoслaн je зajeднички прojeкт Бeлoг Maнaстирa и Сoмбoрa пoд нaзивoм "Унaпрjeђeњe сустaвa цивилнe зaштитe нoвим урeђajимa и oпрeмoм зa кризнe ситуaциje"

Large informator suradnja gradova  %c4%87irilic

Gradonačelnici Tomislav Rob i Antonio Ratković

Sedam mjeseci nakon prve posjete, gradonačelnik Tomislav Rob s predstavnicima Grada Belog Manastira, ponovno je u bio radnoj posjeti Gradu Somboru. Tom prilikom, na otvoreni natječaj "Interreg VI-A IPA Program Hrvatska - Srbija 2021 - 2027. – 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga", poslan je zajednički projekt "Unaprjeđenje sustava civilne zaštite novim uređajima i opremom za krizne situacije". Nositelj projekta je Grad Sombor, a sam projekt usmjeren je promicanju prilagodbe klimatskim promjenama i sprječavanja rizika od katastrofa.

Tome je prethodila prva posjeta u januaru ove godine, kada je delegacija Grada Belog Manastira u sastavu: gradonačelnik Tomislav Rob, njegovi zamjenici Goran Hes i Svetlana Žarković te stručna suradnica za projekte Ana Rebrina i ravnatelj Baranjske razvojne agencije Dejan Nef, posjetila je Grad Sombor, gdje je u prostorijama Gradske uprave razgovarala sa somborskim gradonačelnikom Antonijem Ratkovićem i njegovim suradnicima Branislavom Svorcanom, Mihaelom Placom, Ivanom Šimunovim i Isidorom Klimpf. Taj inicijalni radni sastanak održan je na temu zajedničkih projekata prekogranične suradnje dva grada u okviru IPA-programa, kao i drugih prekograničnih poziva.

U sklopu te posjete domaćini su gostima u Velikoj skupštinskoj sali predstavili čuvenu sliku "Bitka kod Sente" Ferenca Ajzenhuta (1857. – 1903.), koja je tu postavljena daleke 1898. godine i koja je najveće ulje na platnu (4 x 7 metara) ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više