Novosti

Kronika

Tрeнинг зa стручњaкe

Oсим у Бeнкoвцу, Глини и Дoњeм Лaпцу, приjeвoз и прaтњa стaриjих oсoбa трeбaли би бити oсигурaни и у другим крajeвимa Хрвaтскe, кaжe Taтjaнa Дрaгичeвић, вoдитeљицa СНВ-oвoг прojeктa "Oд врaтa дo врaтa"

Large projekt za%c5%beeli

Tatjana Dragičević i sudionici

Završna konferencija o projektu Srpskog narodnog vijeća "Od vrata do vrata", održana je u ponedjeljak 6. juna u Zadru. Sudjelovali su predstavnici Općine Ervenik, SNV-a, Centra za socijalnu skrb Benkovac, Doma za starije osobe sv. Frane Zadar, Ureda za žrtve i svjedoke Županijskog suda u Zadru, VSNM-a Zadarske Županije i Općine Gračac.

Kako navodi voditeljica Tatjana Dragičević, projektom "Od vrata do vrata" poboljšava se pristup uslugama i kvalitetu života starijih osoba, smanjuje njihova socijalna izolacija te prevenira njihovo smještanje u ustanove za skrb. Unapređuju se potencijali stručnjaka prema razvoju usluga u zajednici.

- Smatramo da bi osim u Benkovcu, Glini i Donjem Lapcu gdje se ova usluga provodi kroz potporu Europskog socijalnog fonda, prijevoz i pratnja starijih osoba trebali bi biti osigurani i u drugim krajevima Hrvatske gdje ne postoji kvalitetan javni ili drugi prijevoz. Osim usluge za starije osobe, ovim projektom omogućeni su zapošljavanje te osposobljavanje vozača pratitelja i drugog osoblja koje će nastaviti provoditi aktivnosti i nakon završetka projekta koji financira EU - kazala je Dragičević.

Ukupni proračun projekta "Od vrata do vrata" iznosi 1.579.100 kuna od čega 1.499.100 kn dolazi iz sredstva Europskog socijalnog fonda, a 79.999 kuna su sredstva SNV-a. Projekt provodi Srpsko narodno vijeće u partnerstvu s Gradom Benkovcem, Gradom Glinom, Općinom Donji Lapac, Vijećem srpske nacionalne manjine Zadarske županije, Vijećem srpske nacionalne manjine Ličko-senjske županije i Vijećem srpske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije.

Na konferenciji su predstavljeni načini planiranja, rezultati i nastavak projekta. Sudionici su dobili informacije koje im mogu olakšati socijalno planiranje, izradu i provedbu projekata slične tematike financiranih iz Europskog socijalnog fonda. Nakon konferencije održan je trening komunikacijskih vještina za stručnjake u radu sa starijim osobama iz centara za socijalnu skrb, nevladinih organizacija i domova za starije osobe.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više