Novosti

Društvo

Tribina: Demografija - koliko nas je još ostalo?

Nova tribina SPD-a "Privrednik" o nepovoljnim demografskim trendovima bit će održana online, u utorak, 11. maja, u 20 sati. Prijenos uživo organiziran je preko Privrednikovog YouTube kanala i Facebook stranice

Large tribina

Srpsko privredno društvo Privrednik organizira tribinu pod nazivom "Demografija: koliko nas je još ostalo?" koja će, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, biti održana online, u utorak, 11. maja, s početkom u 20 sati. Prijenos uživo organiziran je preko Privrednikovog Youtube kanala i na Facebook stranici SPD-a "Privrednik".

Nepovoljni demografski trendovi poput niskog nataliteta, visoke smrtnosti i iseljavanja, kronična su boljka ne samo hrvatskog društva, nego i onih u susjedstvu. Znanstvenici neprestano upozoravaju da je situacija alarmantna i da se nešto konačno mora učiniti. Kako ovi trendovi izgledaju u ukupnom stanovništvu Hrvatske, kakvo je populacijsko stanje njene srpske zajednice, kakva je demografska slika u regiji te kako će izgledati sljedeći popis stanovništva?

O svemu tome na novoj Privrednikovoj tribini govorit će Dražen Živić iz Instituta "Ivo Pilar" u Zagrebu, Filip Škiljan iz Instituta za migracije i narodnosti u Zagrebu i Branislav Đurđev, dugogodišnji profesor na katedri za geografiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, u razgovoru s novinarom Bojanom Munjinom.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više