Novosti

Kronika

У Дaрувaру oдржaнa 6. Смoтрa мaњинскoг ствaрaлaштвa

Oсим културнo-умjeтничкoг прoгрaмa, свaкa eтничкa зajeдницa прeдстaвилa сe eтнo-гaстрo штaндoвимa с бoгaтoм пoнудoм уз трaдициjску нaрoдну музику

Large smotra 7  1

Šesto izdanje tradicionalne "Smotre manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije" ove godine održano je 12. septembra na stadionu Sokol u Daruvaru. Smotru su organizirali Koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina BBŽ uz suorganizaciju srpske zajednice, s obzirom da je svake godine druga nacionalna manjina suorganizator.

Smotra je održana pod pokroviteljstvom županije i župana Marka Marušića, a neposredni organizatori bili su manjinska vijeća županije, grada Daruvara i općine Velika Pisanica, kao i pododbori "Prosvjete" iz Daruvara i Garešnice. Grad Daruvar pomogao je s potrebnom infrastrukturom.

Prisutnima su se obratili predsjednik Koordinacije Damir Malina koji je i predsjednik županijskog češkog vijeća, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek i župan Marko Marušić.

Osim kulturno-umjetničkog programa u kojem su učestvovali Češka beseda iz Sređana, Zajednica Mađara Velika Pisanica, Udruga Roma Lovari-Bjelovar, "Prosvjetin" pododbor i KUD "Moslavina" iz Garešnice, kao i hrvatski KUD "Palična", svaka etnička zajednica predstavila se etno-gastro štandovima s bogatom ponudom koja je bila na raspolaganju posjetiocima prije i nakon programa, sve to uz tradicijsku narodnu muziku.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više