Novosti

Politika

U Krnjaku nastavljena serija SNV-ovih radionica o natječajima

Prisutne su najviše interesirale teme vezane uz otkup, šume, eko komponente, kao i novi natječaji za dodjelu sredstava u poljoprivredi i gospodarstvu koje svake godine raspisuju nadležna ministarstva, rekla je Mila Tatović Ramljak

Serija radionica o natječajima za poljoprivrednike i gospodarstvenike, koje organizira Centar za razvoj i investicije Srpskog narodnog vijeća, nastavljena je 4. aprila u Krnjaku.

U radu radionice, treće po redu, učestvovalo je preko 60 predstavnika lokalnih vijeća, privrednika, poljoprivrednika, vlasnika OPG-ova i konzultanata s područja Karlovačke županije.

Prisutnima su se obratili voditeljica Centra za razvoj i investicije Mila Tatović Ramljak i pomoćnik ministra poljoprivrede Milan Tankosić koji je govorio o proceduri javljanja i provođenja natječaja.

Mila Tatović Ramljak prisutnima je predstavila novootvoreni područni ured Centra za razvoj i investicije SNV-a i Martinu Vučinić kojoj će se poljoprivrednici i gospodarstvenici moći obratiti za sva pitanja i savjete oko natječaja. Ured, otvoren 1. marta u Krnjaku, pokrivat će područje Korduna i Banije. Zahvaljujući njemu CRI će povećati prisutnost i efikasnost na terenu te stvoriti temelje za ujednačeni regionalni razvoj.

Prisutne su najviše interesirale teme vezane uz otkup, šume, eko komponente, kao i novi natječaji za dodjelu sredstava u poljoprivredi i gospodarstvu, koje svake godine raspisuju nadležna ministarstva, rekla je za Novosti Mila Tatović Ramljak.

- Radionice su dobra prilika da se bolje upoznamo s ljudima na terenu i njihovim radom, ali i s problemima i potrebama. U narednom periodu intenzivno nastavljamo s obilaskom terena - rekla je Mila Tatović Ramljak.

Domaćin, načelnik općine Krnjak Dejan Mihajlović, u izjavi za Novosti također je izrazio zadovoljstvo odazivom i interesom prisutnih.

- Na radionici je bilo riječi o natječajima vezanim uz mjere za područja na kojima žive pripadnici nacionalnih manjina, kao i o mjerama ruralnog razvoja za poljoprivrednike i gospodarstvenike. Dakle, prisutni su informirani o natječajima iz domaćih i evropskih fondova, pri čemu su mnogi već povukli sredstva. Organizacijom radionica, jačanjem interes i informiranosti onih koji će se javljati na natječaje i pokretati svoje OPG-ove ili poduzeća, podići će se kvaliteta života na ekonomski i demografski opustošenim područjima. Nužno je njihovo redovno održavanje u terminima koji dalju dovoljno prostora zainteresiranima da razmisle i da se pripreme za njih, što podrazumijeva i izbor konzultanata, za što je nužno postojanje dovoljnog broja stručnjaka - zaključio je Mihajlović.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više