Novosti

Kronika

У Mузejу oсoбних причa

Члaнoви Ликoвнe сeкциje СKД Прoсвjeтa, пoдoдбoр Oсиjeк, пoсeтили су Mузej oсoбних причa у Стaрoj пeкaри у Tврђи. Mузej oсoбних причa физички je и виртуaлни прoстoр кojи чувa личнe, живoтнe причe мaњинa Oсиjeкa

Large 2

Dvadesetak članova Likovne sekcije SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, posetilo je 7. maja Muzej osobnih priča u Staroj pekari u Tvrđi. Muzej osobnih priča fizički je i virtualni prostor koji čuva lične, životne priče manjina Osijeka. Prikuplja priče građana, pripadnika čak 22 nacionalne manjine, te priča priče života isprepletenih sećanjima, tradicijom, ritualima i ličnim iskustvima.

Muzej je nastao iz potrebe da u zajednicama preispitujemo uvrežena stajališta i predrasude o manjinama, prezentujući drugačije narative kroz fotografiju, predmet i dokumentarni videozapis. Muzej osobnih priča nominovan je za ovogodišnju Soušal Meri nagradu za društvene inovativne projekte u srednjoj istočnoj Europi koja se dodeljuje svake godine za 15 izvanrednih projekata. Likovnjake iz grada na Dravi, domaćini Martina i Miroslav upoznali su sa sadržajem i eksponatima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više