Novosti

Politika

U Šibeniku uništen još jedan plakat SDSS-a

Na plakat s natpisom "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima", nacionalistički ekstremisti izbrisali su "Srbe", pa je ostao tekst "Hrvatska treba, jer puna Arena ne prija svima"

Large plakat si

Uništeni plakat u Šibeniku (foto Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Ustaški vandali uništili su još jedan plakat SDSS-a. Nakon što je tek dan nakon postavljanja intervencijom nacionalističkih ekstremista u novozagrebačkom naselju Sopot uništen SDSS-ov plakat, postavljen kao dio predizborne kampanje za skore parlamentarne izbore pod sloganom "Hrvatska treba Srbe", nepoznate osobe isto tu su učinile na šibenskom Baldekinu.

Na plakat s natpisom "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima", huligani su izbrisali "Srbe", pa je ostao tekst "Hrvatska treba, jer puna Arena ne prija svima“.

Podsjećamo da su nepoznate osobe na plakatu postavljenom u Sopotu, u Novom Zagrebu, crnom bojom izbrisale dio teksta "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima" i nadopisale "na vrbe", pa na plakatu sada piše "Srbe na vrbe".

Plakati, koje je osmislio poznati dizajner Boris Malešević, zamišljeni su tako da se iza glavne poruke "Hrvatska treba Srbe" mijenja nastavak pa piše "Jer nema boljeg susjeda od komšije!", "Jer se bolje razumijemo bez prijevoda!", "Jer puna Arena prija svima"… U huliganskom ispadu uništen je ovaj zadnji uz kojem se aludira na činjenicu da je srpska zvijezda Aleksandra Prijović, inače rodom iz Hrvatske, ove zime napunila čak pet zagrebačkih Arena, što do sada nikome nije uspjelo.

Malešević je prije pet godina za SDSS radio i poznatu kampanju "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj" u sklopu izbora za Europski parlament koje su ekstremisti također uništavali i pisali poruke po njima poput "Ubi Srbina" ili "U proljeće kad procvate vrba, radit ćemo paprikaš od Srba", uz obavezno ušato U i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više