Novosti

Kronika

Učionica za srpski

SNV i Karlovačka županija financirali radove u Osnovnoj školi Vojnić gdje djeca dosad nisu imala adekvatan prostor za učenje srpskog jezika i kulture

Large o%c5%a0 vojni%c4%87

Nova učionica

U predvorju Osnovne škole Vojnić nedavno je izgrađena i opremljena nova učionica za učenike koji pohađaju manjinsku nastavu na srpskom jeziku. Dosadašnja učionica je bila mala tako da djeca nisu imala adekvatan prostor za normalan rad i učenje svojeg jezika, pisma i kulture.

- U školi je postavljena PVC stijena s jednokrilnim ulaznim vratima i osam fiksnih polja, dimenzija 5 x 3 metra čime je dobiven dovoljno velik prostor za učionicu. Unutrašnjost je opremljena novim školskim namještajem - rekao je zamjenik župana Karlovačke županije Mirko Martinović. Sredstva za izgradnju učionice, dodao je dožupan, osiguralo je Srpsko narodno vijeće u iznosu od 33.000 kuna dok je namještaj nabavila Karlovačka županija u vrijednosti od 10.000 kuna.

Prema riječima ravnateljice OŠ Vojnić Mirjane Stojković i profesorice Ranke Rod, ovim prostorom napokon je dobivena odgovarajuća prostorija za obrazovanje djece iz redova srpske zajednice u Vojniću. U osnovnoj školi u Vojniću ima 225 učenika, dok manjinsku nastavu po modelu C sa nastavnim predmetima srpski jezik i kultura pohađaju 54 učenika.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više