Novosti

Kronika

Улaгaњa сe нaстaвљajу

Сaстaнку ВСНM-a Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje у Дaрди су присуствoвaли и прeдстaвници СНВ из Зaгрeбa. Teмe сaстaнкa билe су и рeзултaти нaциoнaлнoг сaстaвa стaнoвништвa зa пoдручje Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje и мaњински избoри у 2023.

Large 1

Darda (foto Wikimedia Commons)

Sastanku VSNM-a Osječko-baranjske županije u Dardi su prisustvovali i predstavnici Srpskog narodnog veća (SNV) iz Zagreba; Jelena Nestorović i Tamara Bosanac iz Odjela za manjinska veća te Emina Đurašević iz Odjela za kapitalne investicije. Teme sastanka bile su rezultati nacionalnog sastava stanovništva u Hrvatskoj za područje Osječko-baranjske županije, manjinski izbori u 2023. godini, kapitalna ulaganja SNV-a i razno.

Na sastanku je dogovoreno da će se o predstojećim manjinskim izborima održati posebna radionica, a za kapitalne investicije je rečeno da će se nastaviti i u 2023. godini jer je u toku njihova intenzivna realizacija, bilo da je reč o opremanju, izgradnji ili rekonstrukciji objekata različitih namena. Značajna je za unapređivanje života u sredinama u kojima žive Srbi.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više