Novosti

Kronika

Ускрснo-вaскрснo кинo

Kинoклуб из Kaрлoвцa вeћ три гoдинe у Вojнићу прoвoди прojeкт пoд нaзивoм ‘Филмски Ускрс и Вaскрс’, кojим сe крoз културу пoвeзуjу блaгдaни двиje вjeрoиспoвиjeсти

Ym3lsmqn7pu7i9m2lh78fp82apw

Kinoklub iz Karlovca već tri godine u Vojniću provodi projekt pod nazivom ‘Filmski Uskrs i Vaskrs’, kojim se kroz kulturu povezuju blagdani dvije vjeroispovijesti. Partneri su HAVC - Hrvatski audio-vizualni centar, Gradsko kazalište Zorin dom i općina Vojnić. Povodom Dana općine najmlađi stanovnici Vojnića vidjeli su dva filma, a održane su i edukativne radionice.

Na ovaj način kino se nakratko pojavi u Vojniću, a značaj je baš u radionicama sa učenicima i nastavnicima. Učenici sedmih i osmih razreda stalno pokazuju želju za učenjem o filmu i bavljenjem filmom. Tako su učenici lani snimili film pod naslovom ‘Banditi’ na radionici igranog filma, pod vodstvom mentora Mateje Banić i Kristijana Protulipca, i za njega dobili prvu nagradu na Filmskom festivalu smijeha u Zagrebu u kategoriji djece. Hrvoje Žibrat iz karlovačkog Kinokluba se nada da će ovaj projekt ići dalje kao i da će se uključiti još više djece te da će uslijediti i druge nagrade.

Postoji plan da se osnuje i video družina. Inače, na području Karlovačke županije ne djeluje niti jedno kino pa kada ono jednom godišnje dođe u Vojnić to je za djecu ipak svojevrsni događaj. Slično je i sa drugim mjestima u Županiji.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više