Novosti

Društvo

Ustaški grafit u Boboti

U centru Bobote, selu pretežno naseljenom Srbima, nepoznati počinioci su na jučerašnji vjerski praznik ustaškim znakovljem išarali reklamni pano Opštine Trpinja

Large bobota 2

(foto radio-borovo.hr)

Za sada nepoznati počinioci su 15. avgusta, na praznik Velike Gospe, u centru Bobote ustaškim grafitima išarali reklamni pano Opštine Trpinja. Vandalski čin ispisivanja slova U i NDH na tabli u selu pretežno naseljenom Srbima promptno je osudio predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije Svetislav Mikerević.

– Natpis NDH i slovo U uznemiravaju meštane Bobote i cele Vukovarsko-sremske županije. S obzirom da sam predsednik županijskog VSNM-a, moja je dužnost kao i obaveza da brinem kada su u pitanju ovakve stvari. Nadam se da će vlasti naći počinioca i da će ga adekvatno kazniti.

Iako je u Boboti, Trpinji, Pačetinu i Bršadinu bilo različitih natpisa, ovo nas je izuzetno iznenadilo s obzirom da je bio i državni praznik i da su mnogi ljudi išli na svetišta. To je učinio neko ko smatra da ništa nije sveto i tko uništava tuđu imovinu jer se ovde radi o imovini Opštine Trpinja, kao i o imovini RH. Ovaj čin najoštrije osuđujemo i pozivamo vlast da preduzme adekvatne mere – zaključio je Mikerević u izjavi za Radio Borovo.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više