Novosti

Društvo

Вaтрoмрaзoви у Бoрoву

Члaнoви Дoбрoвoљнoг вaтрoгaснoг друштвa из Бoрoвa у двoднeвнoj aкциjи пoдeлили су мaлишaнимa 435 пoклoн пaкeтићa

Large informator vatromrazovi   %c4%87irilica

Vatrogasci – mrazovi i radosni klinci

Već treću godinu, u susret novogodišnjim praznicima, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) iz Borova obradovali su mališane poklon paketićima, koje je deci doneo tzv. Vatromraz.

Naime, praksa je da vatrogasci s okićenim vatrogasnim vozilom prolaze ulicama Borova, gde ih s nestrpljenjem očekuju mališani. Tako je bilo i poslednjih dana stare godine, kada je podeljen je najveći broj paketića dosad.

- Podelili smo 435 paketića. Ove godine smo dozvolili da bake i dede kupe unucima, koji ne žive na području Opštine Borovo paketiće, te da ih mi uručimo deci u sklopu ove akcije. Deca su izuzetno srećna i zato ćemo i dalje da nastavimo ovu aktivnost, jer teško je opisati njihovu radost i uzbuđenje dok na ulici iščekuju dolazak kamiona s paketićima - istakao je predsednik borovskih vatrogasaca Miroljub Mladenović.

Objasnio je da je akcija podele paketića trajala dva dana, a sama priprema gotovo mesec dana. Zahvalio se članovima DVD-a, što su odvojili vreme da prikupe sredstva, organizuju i slože paketiće, posebno mlađim članovima, koji su dali doprinos u pripremi novogodišnjih čestitki, koje su stavljene u paketiće.

Pored DVD-a kao organizatora akcije, Opštine Borovo i Zajedničkog veća opština, akciju je rado podržalo i 28 donatora s područja Opštine Borovo, a za sve njih će naknadno biti organizovano druženje uz podelu zahvalnica.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više