>

novosti logo

Kronika Kronika

Veliki Poganac: Održani sportski susreti manjinskih vijeća

U organizaciji VSNM-a Zagrebačke županije, 16. septembra su u selu Veliki Poganac, u općini Rasinja održani su drugi po redu sportski susreti srpskih manjinskih vijeća sjeverozapadne Hrvatske. Zbog lošeg vremena, planirani turnir u malom nogometu održan je u dvorani osnovne škole u obližnjem Sokolovcu, a natjecanja u ostalim disciplinama, turniru u beli i povlačenju užeta, održana su u i pred domom kulture u Velikom Pogancu.

Od tri ekipe u malom nogometu najbolja je bila ona Zagrebačke županije koja je s 8:1 pobijedila ekipu Koprivničko-križevačke, a s 4:0 ekipu Varaždinske županije. Koprivničko-križevačka ekipa osvojila je drugo mjesto pobijedivši sa 7:3 Varaždinsku županiju. Belu je igralo osam parova, a najbolji su bili Đuro Jančić iz Varaždinske i Milorad Sarap iz Međimurske županije. Predstavnici Koprivničko-križevačke županije bili su najbolji u potezanju užeta. Pobjednicima su pripali pehari, a svim učesnicima i zaslužnima za uspjeh skupa dodijeljene su i zahvalnice.

Skupu je prisustvovao Rade Kosanović, koordinator za rad s manjinskim vijećima u SNV-u, koji je u obraćanju naglasio značenje druženja kroz sport kao osnovu za suradnju vijeća i na drugim područjima. Sportsku inicijativu lani je pokrenuo VSNM Koprivničko-križevačke županije na čelu s Brankom Dulikravićem.

- Osim što se družimo i bolje upoznajemo, preko sportskih susreta imamo i bolju suradnju jer se dotaknemo i raznih tema koje možemo ostvariti tokom vijećničkog mandata. Zagrebačka županija odlučila se za Veliki Poganac zbog postojanja sportskih kapaciteta i prijateljskog duha - rekao je Dulikravić.

Dragoljub Geratović, zamjenik predsjednika VSNM-a Zagrebačke županije, rekao je da ovakvi susreti znače jako mnogo i za članove vijeća i pripadnike manjina u pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

- Ne radi se samo o druženju i sportu, nego se i dogovaramo oko zajedničkih akcija, ostvarivanja programa i daljnjeg jačanja regionalne koordinacije - rekao je Geratović.

Darko Karanović, predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je da se ljudi na ovakvim skupovima upoznaju i razmjenjuju iskustva.

- Na sastanku predsjednika vijeća i predstavnika dogovoreno je da iduće godine domaćin bude naše vijeće. Ocijenili smo da treba promijeniti termin i zaključili da je za to najbolja druga polovina maja ili početak juna jer u to doba nema velikih poljoprivrednih radova. Ove godine su mnogi bili spriječeni da dođu zbog berbe grožđa koja je krenula ranije nego inače - rekao je Karanović.

Susretima u Velikom Pogancu prisustvovao je i konzul u ambasadi Srbije u Zagrebu Nenad Maričić.

1/4