Novosti

Politika

Venac za crvenoarmejce

Ruski ambasador posetio Beli Manastir i položio venac za poginule borce bivšeg SSSR-a: Volio bih i kada bi Hrvatska pružila jednaku ljubav Rusiji, rekao je, između ostalog, ambasador Azimov

Blrof77wdfi4jadud566kor7na1

Prvi venac položila je delegacija Ruske federacije u Hrvatskoj  

U povodu 72. godišnjice Batinske bitke, Grad Beli Manastir posetio je dr. Anvar Azimov, ambasador Ruske federacije u Hrvatskoj. Azimov je tom prilikom položio venac na spomeniku palim borcima Crvene armije, koji je nedavno obnovljen sredstvima koje je prikupila ambasada Ruske federacije u Hrvatskoj.

- Nadam se da će spomenik ostati simbol prijateljstva ruskog i hrvatskog naroda. Rusija je prijatelj Hrvatskoj i voli Hrvatsku, i volio bih i kada bi Hrvatska pružila jednaku ljubav Rusiji - rekao je, između ostalog, dr.Azimov.

Podsetimo, ambasada Ruske federacije prikupila je i sredstva za obnovu spomenika i bista baranjskih revolucionara koji se nalaze na Partizanskom groblju u Belom Manastiru. Dr. Azimov prilikom posete jedinom baranjskom gradu najavio je i financiranje obnove spomenika na Partizanskom groblju na Petrovoj gori, o čemu su Novosti više puta, takođe, izvestile, a ono što je zanimljivo u ovoj najavi je, da na spomenutoj lokaciji za vreme Drugog svetskog rata, nije bilo ruske čizme.

Venac na spomenik Crvenoj armiji položili su i gradonačelnik Ivan Doboš sa svojim saradnicima, te brojne druge delegacije. Nikola Opačić, predsednik Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Grada Belog Manastira, u ime organizatora polaganja venaca evocirao je sećanja na Batinsku bitku, a nakon kraćeg i prigodnog kulturnog programa, delegacije predvođene dr. Anvarom Azimovim položile su i vence na spomeniku na Partizanskom groblju te spomen kompleksu posvećenom Batinskoj bitki u Batini.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više