Novosti

Kronika

Вишe зa спoрт

Пo нoвoм Зaкoну прeдвиђajу сe другaчиje нaдлeжнoсти и финaнцирaњe у спoрту, a жупaниjскe спoртскe зajeдницe дoбит ћe вeћу вaжнoст с изрaвним приљeвoм срeдстaвa с нaциoнaлнe рaзинe. Нoвoсти су и кoд стипeндирaњa тe oбрaзoвaњa стручнoг кaдрa зa свe вaжнe aктивнoсти, кaзao je дoжупaн Mилeтић

Large osijek

Velika vijećnica Osječko-baranjske skupštine

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije u Osijeku i u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, održana je javna rasprava – savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o sportu. Postojeći Zakon donesen je 2006. i do sada je doneseno niz izmjena i dopuna. Nacrt prijedloga Zakona predstavio je državni tajnik u Ministarstvu Tomislav Družak.

- Proces traje gotovo godinu i pol te se polako bliži kraju, a naš je strateški cilj da do 31. prosinca ove godine dovedemo Zakon do usvajanja, nakon čega bi 1. siječnja 2023. stupio na snagu. Novo je da će jedan dio sredstava iz temeljnih prihoda, ostvarenih kroz dobit igara na sreću, biti preusmjeren za rad lokalnih sportskih zajednica te nabavu opreme mladih sportaša – rekao je Družak.

- Po novom Zakonu predviđaju se drugačije nadležnosti i financiranje u sportu, a županijske sportske zajednice dobit će veću važnost s izravnim priljevom sredstava s nacionalne razine. Novosti su i kod stipendiranja te obrazovanja stručnog kadra za sve važne aktivnosti. Stoga zakon podupiremo – rekao je zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više