Novosti

Politika

Zagrebački atentat

Gledateljima ‘Otvorenog’ Kuljiš je otkrio da je za Grčku krizu kriva Hrvatska, tj. ponaosob jedan njezin građanin. Tako smo, nakon sarajevskog atentata, mi agresivni i primitivni Balkanci zakuhali još jedan globalni poremećaj. Ovaj put, na sreću, još uvijek mirnodopskog tipa

Hgc37zr68th3znfx8pnnvpv66nc

Denis Kuljiš (foto Davor Višnjić/PIXSELL)

Vodeći svjetski mediji prenijeli su najnovije senzacionalno otkriće Denisa Kuljiša, teškokategornika domaćeg investigativnog žurnalizma. Gledateljima HRT-ovog ‘Otvorenog’ Kuljiš je otkrio da je za Grčku krizu kriva Hrvatska, tj. ponaosob jedan njezin građanin. Tako smo, nakon sarajevskog atentata, mi agresivni i primitivni Balkanci zakuhali još jedan globalni poremećaj. Ovaj put, na sreću, još uvijek mirnodopskog tipa.

- Sve je počelo kada su se pod pokroviteljstvom Vlade i Ministarstva kulture na Subversive festivalu upoznali Aleksis Cipras i Janis Varufakis. Mi smo financirali tu malu europsku katastrofu - izderao se neobično uzbuđen Kuljiš i tako još jednom verbalno opalio filozofa i novinara Srećka Horvata, organizatora dotičnog festivala, kojeg inače ne podnosi posljednjih nekoliko godina.

- On (Horvat) ima taj talent da spoji dva lika koji možda nisu svaki zasebno toliko opasni, dovede ih na hrpu i proizvede kompozitnu bombu.

O grčkoj je vladi pak rekao da uopće ‘nisu socijalisti nego šarlatani’ i do kraja emisije riječi ‘šarlatani’ i ‘diletanti’ ponovio oko 754 puta.

- Oni sliče na fašistički populizam - nastavio je vikati suradnik ‘Jutarnjeg lista’ na Sirizu, zbog čijeg političkog postojanja, kao i drugi hrvatski liberali, očito ne spava noćima, što im uvelike utječe na neznatne ostatke moći rasuđivanja.

Stoga je ponovio već čuvenu mantru Velimira Šonje da se grčka vlada ponaša poput Srbije pod Miloševićem. S obzirom na to da je Kuljišu s desne strane sjedio sindikalni lider Vilim Ribić, koji je iskazivao dijametralno suprotne stavove, uobičajeno televizični bard rutinski razbarušenog garda često mu je skakao u riječ, sopćući u naletu liberalističkog erosa. Mlatarao je rukama i pljuvao u smjeru nesretnog Ribića, kojemu je pomoćno osoblje u pauzama moralo brisati naslage svježe pljuvačke s lica.

Kuljiš je ujedno iznio svoje visoko intelektualne i sofisticirane poglede na stanje grčkog naroda, rekavši da od pet milijuna stanovnika Atene njih najmanje 500.000 do milijun ne posjeduje nikakve osobne dokumente, nijedan Grk ne plaća porez i da ta zaostala država nema katastar, pa su ‘Grci dali sve siromašnima i napustili bogate, te doveli diletante na vlast’.

- S diletantima nema racionalnog razgovora, a isti problem (Evropljani) imaju i s nama - ustanovio je bard u zaključku, koji je trebao služiti za utjerivanje straha u domaćim okvirima.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više