Novosti

Politika

Zahtjev za ispravak M San grupe

Netočno je da je M San angažirao Krstičevića kao političko prodajnog manekena zbog njegovog ratnog puta niti ga je Stipo Matić pogurao prema ministarskoj fotelji

A0vik6a6zvld701i6692r0wu124

Damir Krstičević (foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

Tvrtka M SAN Grupa d.o.o. obratila se Novostima vezano uz članak Ivice Đikića ‘Kvadratni general’ objavljen 7. veljače 2020. godine na portalu Novosti, tražeći objavu ispravka informacije. Zahtjev za objavu ispravka donosimo u nastavku:

‘7. veljače 2020. objavljen je članak pod naslovom Kvadratni general’ autora Ivice Đikića u kojem su iznesene neistinite i zlonamjerne tvrdnje i konstrukcije vezane uz Ministra obrane RH Damira Krstičevića i Podnositelja, a koje nemaju nikakvog uporišta u stvarnim činjenicama, pa ih se ovim putem ispravlja i u bitnome s namjerom pobijanja dopunjava. Netočno se i zlonamjerno navodi da bi Podnositelj angažirao Damira Krstičevića kao ‘političko prodajnog manekena zaduženog da otvara vrata državnih i javnih institucija i ustanova ali i privatnih poduzeća’. Neistinita je i posebno zlonamjerna insinuacija da bi tome bilo tako jer s obzirom na ratni put i zasluge Damira Krstičevića u Domovinskom ratu, nitko ‘nije mogao odbiti poslovnu ponudu ratnog zapovjednika Četvrte gardijske’. Trgovačko društvo MSAN grupa i povezana društva uspješno dugogodišnje posluju isključivo zbog predanog rada, profesionalnosti, stručnosti i besprijekornog poslovnog ugleda kako na razini Republike Hrvatske tako i u međunarodnim poslovnim krugovima budući da poslovanje s inozemnim poslovnim subjektima jest i temelj i razlog uspješnosti tih trgovačkih društava. Naglasak poslovanja s javnim sektorom nerazmjeran je pravom udjelu tog segmenta u odnosu na ostatak klijenata i prihoda koji su privatnopravne naravi. Odbacuju se kao neutemeljene i zlonamjerne tvrdnje o tome da bi Stipo Matić ‘pogurao Krstičevića prema ministarskoj fotelji jer je procijenio da će mu više koristiti na tom mjestu nego kao menadžer u firmi’. Konačno, povezivanje MSAN grupe s kupnjom rabljenih izraelskih borbenih lovaca F16 neutemeljeno je, a pogotovo je neistinito da bi se ‘slijepo inzistiralo na toj soluciji‘ jer da bi MSan grupa registrirala namjenske tvrtke‘.

S obzirom na sve navedeno zahtijeva se od Naslova da u skladu s odredbama Zakona o medijima bez izmjena i dopuna a istom mjestu objavi ovaj ispravak informacija.

U Zagrebu, 19. veljače 2020.

Podnositelj

M SAN Grupa d.o.o.

Miroslav Huzjak, predsjednik uprave

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više