Novosti

Društvo

Зaпoслeнe жeнe

У Бeлoм Maнaстиру зaпoчeлa je нoвa фaзa прojeктa "Зaжeли", крoз кojи сe нa oсaм мjeсeци зaпoслилo 30 жeнa. Oнe ћe бринути o 180 стaриjих и нeмoћних oсoбa с пoдручja Грaдa Бeлoг Maнaстирa

Large informator  zaposlene %c5%beene  %c4%87irilica

Počela je nova faza projekta "Zaželi"

U Belom Manastiru započela je nova faza projekta "Zaželi", kroz koji se na osam mjeseci zaposlilo 30 žena. One će brinuti o 180 starijih i nemoćnih osoba s područja Grada Belog Manastira, koje uz naselje Beli Manastir uključuje još tri prigradska naselja: Branjin Vrh, Šećeranu i Šumarinu. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa (GDCK) Beli Manastir, a partneri su Grad Beli Manastir, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Taj projekt, pod punim nazivom "Zajedno za bolju i sretniju budućnost 2" iz "Zaželi – Programa zapošljavanja žena – faza 3", financira se sredstvima Evropske unije. Na početnoj konferenciji, održanoj 18. januara ove godine u Etnološkom centru baranjske baštine, čestitke i sreću u provedbi projekta novozaposlenim ženama zaželjela je zamjenica belomanastirskog gradonačelnika iz redova srpske manjine Svetlana Žarković.

To, međutim, nije jedina šansa nezaposlenim ženama, kao i starijim osobama iz Belog Manastira i okoline kojima je potrebna pomoć u kući. Osječko-baranjska županija nositeljica je projekta "Zaželi pomoć u kući", koji se od 22. decembra prošle do 22. avgusta ove godine provodi na području općina Antunovac i Vladislavci u Slavoniji te Draž i Belog Manastira u Baranji. U tu svrhu tokom proteklog mjeseca bio jer raspisan konkurs za sedam radnica iz Općine Draž i osam radnica s područja Belog Manastira, koje će biti zaposlene na određeno vrijeme u trajanju do šest mjeseci, uz probni rad od dva mjeseca i to na poslovima pomoći u kući, odnosno na pružanju potpore i podrške starijim i / ili nemoćnim osobama. Za Baranju s visokom nezaposlenošću i velikim odlivom stanovništva, zapošljavanje 45 teško zapošljivih osoba, makar i na određeno vrijeme, mnogo će značiti zaposlenim ženama, a i osobama kojima je potrebna pomoć u kući.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više