Novosti

Društvo

Пoмaжу стaриjимa

Цeнтaр зa млaдe из Дaљa пружaћe услугe пoдршкe стaриjим oсoбaмa, oднoснo oнимa сa 65 и вишe гoдинa тe oсoбaмa с инвaлидитeтoм, кoje су стaриje oд 18 гoдинa, у свaкoднeвнoм живoту

Large aaa

Znak akcije "Mladi za starije"

Centar za mlade iz Dalja objavio je Javni poziv za iskazivanje interesa za krajnje korisnike projekta pod nazivom "Naša podrška za vašu starost bez granica". Odlukom Ministarstva rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike o finansiranju i Ugovorom o dodeljivanju bespovratnih sredstava, Udruženju Centar za mlade Dalj odobrena su bespovratna sredstava za provođenje projekta.

Njime je predviđeno pružanje usluga podrške starijim osobama, odnosno onima sa 65 i više godina te osobama s invaliditetom, koje su starije od 18 godina, u svakodnevnom životu. Program je osmišljen da podrška bude kroz organizovanje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje lične higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, uz isporučivanje paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Iz Centra za mlade pozvali su zainteresovane s područja Opštine Erdut koji zadovoljavaju uslove poziva i žele da primaju ovakav vid pomoći, koja je finansirana iz Programa "Zaželi-prevencija institucionalizacije" da podnesu prijave, odnosno iskažu interesa za uključivanje u projekat.

Obrazac za prijave zainteresovani mogu da preuzmu sa mrežne stranice Centra za mlade Dalj ili u štampanom obliku u prostorijama Udruženja. Rok za podnošenje dokumentacije je do kraja maja meseca.

Centar za mlade Dalj je neprofitna organizacija, otvorena za sve - mlade, stare, marginalizovane u društvu, bez obzira na nacionalnu, versku ili etničku pripadnost. Teži unapređenju kvaliteta života svoje lokalne zajednice na principima tolerancije, solidarnosti i održivog razvoja.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više