Novosti

Politika

Зaвршeнa првa eдукaциja o пoмoћи стaриjим oсoбaмa

У Зaдру je oдржaнa првa oд три eдукaциje oргaнизирaнe у склoпу eурoпскoг прojeктa "Oд врaтa дo врaтa" - дoступнe услугe зa дoстojaнствeну трeћу дoб, кojи прoвoди Oдjeл зa сoциjaлнa и хумaнитaрнa питaњa СНВ-a

Large logo od vrata

U ponedjeljak, 18. oktobra, u zadarskom hotelu Kolovare, održana je prva od ukupno tri planirane edukacije o planiranju socijalnih usluga i potreba starijih osoba. Cilj ove edukacije je unaprijediti i usmjeriti potencijale stručnjaka ka razvoju usluga u zajednici, s naglaskom na usluge koje su namijenjene starijim osobama.

Edukacija je organizirana u sklopu europskog projekta "Od vrata do vrata" - dostupne usluge za dostojanstvenu treću dob, koji provodi Odjel za socijalna i humanitarna pitanja Srpskog narodnog vijeća.

Glavna aktivnost ovog projekta je pružanje socijalne usluge prijevoza i pratnje starijim osobama u ekonomski slabije razvijenim krajevima. Na taj način nastojimo poboljšati pristup uslugama i kvalitetu života starijih osoba te smanjiti njihovu socijalnu izolaciju.

Na edukciju se odazvalo čak sedamnaest stručnjaka iz različitih institucija s područja Zadarske županije: CZSS Obrovac, CZSS Benkovac, CZSS Gračac, CZSS Biograd na Moru, Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, Dom za starije i nemoćne Sv. Frane, Dom za odrasle Zemunik, Crveni Križ Zadar, Ureda za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskom sudu u Zadru te stručnjaci iz Grada Obrovca što potvrđuje značaj održavanja ovakvih aktivnosti.

Sudionicima edukacije projekt "Od vrata do vrata" predstavila je voditeljica projekta Tatjana Dragičević, a  predavanja su održale dr.sc. Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom zajedno s Andrejom Ninić iz Grada Zagreba te Sandra Kasunić iz Centra za mirovne studije.

Edukaciji je prisustvovala i Rajka Rađenović, predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Zadarske županije. VSNM ZŽ je projektni partner, uz gradove Benkovac i Glinu, opštinu Donji Lapac te VSNM SMŽ I VSNM LSŽ. Sljedeće dvije edukacije održat će se do kraja  2021. u Sisku i Korenici. Edukacija je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više