Novosti

Politika

Agrokor potvrdio: InterCapitalovi ljudi rade na restrukturiraju

Nakon što su Novosti u utorak ekskluzivno objavile da su predstavnici InterCapitala tajno savjetovali Vladu prilikom izrade lex Agrokora, da bi potom bili angažirani u procesu restrukturiranja posrnulog koncerna, danas je pristigla i potvrda iz Agrokora

Xoovjxzwdlm600rdan6hhpx5yjf

Tonći Korunić, član uprave InterCapitala (foto Tatjana Tadić/PD/PIXSELL)

Direktorica Agrokorovog ureda za odnose s javnošću Anja Linić Sikavica potvrdila je u srijedu Novostima da su stručnjaci investicijskog društva InterCapital uključeni u restrukturiranje Agrokora. Novosti su u utorak ekskluzivno objavile informacije da su predstavnici InterCapitala, jednako kao i odvjetničko društvo Šavorić i partneri, tajno savjetovali Vladu prilikom izrade lex Agrokora, da bi potom bili angažirani u procesu restrukturiranja posrnulog koncerna. Iako smo prije više od deset dana od Vlade, ministrice gospodarstva Martine Dalić i samog Agrokora tražili da se očituju o tim informacijama, nikakav odgovor nije stizao, a jedan od osnivača InterCapitala Tonći Korunić (na slici) naše je informacije odbio komentirati, kazavši da ih ne može ni potvrditi niti demantirati.

Međutim, dan nakon što smo o tome objavili tekst, stigao je odgovor iz Agrokorovog ureda za odnose s javnošću.

‘Što se tiče angažmana tvrtke InterCapital od strane Agrokora, stručnjaci InterCapitala dio su domaćeg savjetničkog tima koji su u svoj međunarodni tim uključili savjetnici za restrukturiranje AlixPartners, angažirani od strane izvanredne uprave’, navodi se u odgovoru Anje Linić Sikavica, uz isprike na kašnjenju.

Prema informacijama koje su Novosti već objavile jedan od predstavnika InterCapitala uključen u restrukturiranje Agrokora je i današnji predsjednik uprave InterCapitalovog povezanog društva InterKapital vrijednosni papiri Matko Maravić, koji na naš jučerašnji upit to također nije htio ni potvrditi niti demantirati.

Dok je nakon izbijanja priče u javnost s odvjetničkim društvom Šavorić i partneri prekinuta suradnja, pa je Vladini povjereniku u Agrokoru Ante Ramljak za novog pravnog savjetnika angažirao međunarodnu odvjetničku kuću Kirkland & Ellis International, uloga InterCapitala ostala je do objave Novosti nepoznata javnosti. Pritom je riječ o financijskoj kući koja je značajan igrač na tržištu obveznica i dionica pa je time što ju je Vlada na netransparentan način uključila u izradu lex Agrokora stekla i povlaštene informacije o utjecaju krize u Agrokoru na tržište. Sada je potvrđeno da je InterCapital usto uključen i u samo restrukturiranje najvećeg hrvatskog koncerna, čije su tvrtke poput Leda i Jamnice izlistane na burzi, a s čijim je dionicama InterCapital učestalo trgovao i držao ih u portfeljima fondova kojima upravlja te portfeljima svojih klijenata.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više