Novosti

Društvo

Aктивни грaђaни

Увoђeњeм грaђaнскoг oдгoja у OШ Људeвитa Moдeцa тe Цeнтру зa oдгoj, oбрaзoвaњe и рeхaбилитaциjу, Kрижeвци су пoстaли jeдaн oд риjeтких грaдoвa кojи су oвaкву нaстaву успjeли рeaлизирaти

Large informator aktivni gra%c4%91ani  %c4%87irilica

Križevci (foto Damir Špehar/PIXSELL)

Politiku okrenutosti budućnosti Grad Križevci pokazao je i prema najmlađima. Uvođenjem izvannastavnog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca te Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Križevci su postali jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji su ovakvu nastavu uspjeli realizirati.

Cilj ove izvannastavne aktivnosti je da djeca postanu aktivni, odgovorni članovi zajednice te da znanjem doprinesu tolerantnosti i humanom razvoju društva.

U sklopu Građanskog odgoja, osim ljudskih, građanskih i drugih prava, obrađuju se teme lokalne uprave, mjesnih odbora i gradskih četvrti. To je bio i povod da su učenici Osnovne školi Ljudevita Modeca zajedno s ravnateljem dr.sc. Tomislavom Bogdanovićem i učiteljicom Nikolinom Hrg posjetili gradonačelnika Marija Rajna.

Gradonačelnik Rajn bio je oduševljen aktivnim djelovanjem učenika i učenica kroz građanski odgoj i izrazio im je svoju podršku. "Vi se nam prva generacija koja je krenula na ovu aktivnost. Smatram ovo jako bitnom vrstom odgoja i mislim da već sada imate jako široko znanje" - istaknuo je Rajn.

Nastava Građanskog odgoja i obrazovanja uvedena je u sklopu evropskog projekta "Evropa postaje lokalna". Grad Križevci osigurao je sredstva za plaću voditelja programa te je u dogovoru s Gradom Rijekom osigurao potrebne nastavne materijale za provedbu ove nastave.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više