Novosti

Društvo

Antifašizam mladima

Na sjednici Udruženja antifašista grada Karlovca o tome kako mladima približiti antifašizam govorila je profesorica Tatjana Protulipac

Large informator antifa%c5%a1izam  %c4%87irilica

Karlovački antifašisti

Članovi skupštine Udruženja antifašista grada Karlovca na izvještajnoj sjednici jednoglasno su usvojili izvještaj o radu i financijski izvještaj za prošlu 2023. godinu kao i plan rada za ovu godinu, o čemu je članove detaljno izvijestio predsjednik Udruženja i potpredsjednik SABA RH Miroslav Delić.

O mladima i kako im približiti antifašizam govorila je profesorica geografije i historije u karlovačkoj Ekonomsko-turističkoj školi Tatjana Protulipac, istaknuvši probleme a kojima se učenici i profesori susreću - od financija, školskog kurikuluma do dobivanja dozvola za antifašističke edukacije što nije slučaj npr. u BiH, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.

O položaju antifašizma u RH za razliku od drugih bivših republika SFRJ govorio je predsjednik Delić. Dok karlovački antifašisti godišnje za rad dobiju od vlasti tek koju stotinu eura, antifašisti Metlike, općine od osam hiljada stanovnika na čijem se području nalazi 80 spomen obilježja iz Drugog svjetskog rata i nijedno nije devastirano, godišnje dobiju 15.000 eura. Delić je istakao i veliku pomoć SNV-a antifašistima iz Karlovca i Karlovačke županije.

Lani su antifašisti ispunili plan i sudjelovali na brojnim komemoracijama stradalim borcima i civilima u Drugom svjetskom ratu te prisustvovali obilježavanjima formiranja partizanskih jedinica, a to će činiti i ove godine. Još jednom će se pismeno obratiti gradonačelniku Karlovca i Ministarstvu kulture sa zahtjevom da budu obnovljeni spomenici u Perivoju slobode u Karlovcu i onaj u Tušiloviću.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više