Novosti

Politika

Are You Syrious traži volontere koji bi izbjeglice učili hrvatski

Nevladina organizacija traži profesore i učitelje hrvatskog jezika koji bi tokom ljetnih praznika učili studente hrvatski jezik

8777ux8e327dcrjfusfrwvelaeg

Are You Syrious

Nevladina udruga Are You Syrious poziva profesore hrvatskog jezika i studente kroatistike da im se jave preko njihove Facebook stranice ako žele pomoći izbjeglicama u učenju hrvatskog jezika tokom ljetnih praznika.

‘Naša mala grupa polaznika tečaja hrvatskog jezika traži učitelja/ljicu. Potreban nam je volonter-profesor hrvatskog jezika ili student kroatistike, koji bi jednom tjedno držao početni tečaj grupi od 10 polaznika. Naime, naši studenti su željni novih znanja i voljeli bismo tečaj zadržati i tijekom ljetnih mjeseci. Termin tečaja je ponedjeljkom od 16:00 do 18:00 sati, a tečaj biste održavali od 1.7 do 20.8. 2019. Važno nam je da je osoba odgovorna i predana te da se može obvezati na kontinuirano volontiranje u navedenom periodu. Prije početka volontiranja održat ćemo malu edukaciju o samoj udruzi, radu s polaznicima i poučavanju jezika, temeljenu na našem dosadašnjem volonterskom iskustvu. Za više informacija, pišite nam!‘, pozivaju iz humanitarne udruge Are you Syrious koja je osnovana s s ciljem pružanja pomoći izbjeglim osobama.

Zatvaranjem tzv. Balkanske rute i zadržavanjem većeg broja tražitelja azila u Hrvatskoj, rad s terena usmjerili su na izbjeglice smještene u Hrvatskoj, posebno radu s djecom, poboljšanju uvjeta života tražitelja azila i azilanata na području zdravstvene skrbi, smještaja, zaposlenja te obrazovanja djece i odraslih.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više