Novosti

Kronika

Aутoбус зa ђaкe

Учeници и учeницe кojи живe у Вojaкoвaчкoм Oсиjeку, a пoлaзe OШ Људeвитa Moдeцa у Kрижeвцимa, oд oвe шкoлскe гoдинe вишe нe мoрajу пjeшaчити килoмeтримa дo првe aутoбуснe стaницe

Large 4

Nova linija u Vojakovačkom Osijeku

Učenici i učenice koji žive u Vojakovačkom Osijeku, a polaze OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima, od ove školske godine više ne moraju pješačiti kilometrima do prve autobusne stanice. Takvu odluku na inicijativu roditelja, donijela je križevačka škola u saradnji sa preduzećem Čazmatrans. U skladu sa navedenom odlukom sada je uveden prijevoz svih učenika iz ulice Srdije u kojoj ima najviše djece školske dobi. Osim proširenja školske linije, u planu je izgradnja nadstrešnice za autobusna stajališta kakva postoje u ostatku naselja.

- Zadovoljan sam odlukom škole. Sada djeca napokon neće morati pješačiti više od dva kilometra po kiši, snijegu i vjetru. Ni mi roditelji nećemo ih morati voziti do prve autobusne stanice kako je bilo do sada. Bilo je to mučenje za djecu jer osim promrzli, nekad su znali u školu ili iz škole doći mokri i blatni. Zahvaljujem se ovim putem svima koji su pomogli da se situacija promijeni na bolje - rekao je Branko Vitanović, jedan od roditelja na čije je traženje uvedeno nova ruta školske linije.

U Vojakovačkom Osijeku ima sveukupno sedam ulica, u većini njih ima po jedno ili dvoje djece, a samo u ulici Habdije do sada je postavljena nadstrešnica za autobusno stajalište. Kao autobusno stajalište služila je i stara mljekara u ulici Dretvari u neposrednoj blizini osječke PŠ Ljudevit Modec.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više