Novosti

Društvo

Boras izgubio pravnu bitku protiv MAZ-a

Županijski sud u Šibeniku potvrdio je presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu kojom se odbacuje tužba zagrebačkog Sveučilišta, odnosno rektora Damira Borasa, protiv Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ)

Large pxl 090519 24554748

Damir Boras (foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Županijski sud u Šibeniku potvrdio je presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu kojom se odbacuje tužba zagrebačkog Sveučilišta, odnosno rektora Damira Borasa, protiv Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ). Sud u Zagrebu donio je još 23. oktobra 2020. presudu u korist tužene tadašnje glavne urednice portala Maz.hr Lele Vujanić. Osim toga, sud je naložio plaćanje parničnog troška glavnoj urednici.

Podsjetimo, Sveučilište u Zagrebu tužilo je 2017. portal maz.hr nakon objavljenog demantija Damira Borasa na tekst "Propadanje rektorovog protektorata" autorice Anje Grgurinović.

Sveučilište je tada podnijelo tužbu protiv MAZ-a tvrdeći kako njihov demantij, objavljen u tekstu "Pišem ti pismo: od rektora Borasa, s ljubavlju, MAZ-u", nije objavljen u skladu sa Zakonom o medijima.

"Tvrdnje Sveučilišta prvo je u oktobru prošle godine demantirao Općinski građanski sud u Zagrebu, a sada je stigao i drugostupanjski demantij iz Šibenika. Još jednom zahvaljujemo našoj odvjetnici Lini Budak koja nas je zastupala u ovom procesu, kao i svim drugarskim organizacijama i medijima koje su nam pružale podršku! Pokušajem zastrašivanja podizanjem neosnovane tužbe rektoru Damiru Borasu pošlo je za rukom samo priskrbiti nove troškove Sveučilištu u Zagrebu! Pozdravi uskoro bivšem rektoru, bez ljubavi, MAZ", poručile su iz Mreže antifašistkinja Zagreba.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više