Novosti

Politika

Prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću

Nakon što je objavljena vijest da je Muzička akademija u Zagrebu pokrenula postupak za dodjelu počasnog doktorata gradonačelniku Bandiću, doktorand tog Sveučilišta odlučio je organizirati prosvjedno okupljanje

Rx2mg1jbfsewcwayow3fjubz9kd

U iščekivanju doktorata Muzičke akademije - Milan Bandić (foto Marko Prpić/PIXSELL)

Nakon što je objavljena vijest da je Muzička akademija u Zagrebu pokrenula postupak za dodjelu počasnog doktorata gradonačelniku Milanu Bandiću, doktorand tog Sveučilišta Stjepan Perko odlučio je organizirati prosvjedno okupljanje na Trgu republike Hrvatske u utorak 26. ožujka s početkom u 17:30.

‘Nakon Dragana Čovića, Sveučilište novim ‘nečasnim' doktorom osuđuje tisuće onih koji će se osjećati sramotno zbog svog rada i pripadajuće titule. Ovo Sveučilište je sramota!’, napisao je Perko u svom pozivu na prosvjed ispred zgrade sveučilišta koji je objavio na Facebooku pod nazivom Stop nasilju nad Sveučilištem. Dodao je i kako je rektor Damir Boras, ‘kojemu nije problematično prekrajati uvjete natječaja za vlastitu poziciju najsramotniji rektor u povijesti Sveučilišta’.

‘Ja kao doktorand izražavam najdublju sramotu što sam na doktorskom studiju Sveučilišta koje ima za narav mogućnost da se višestruko optuženom Milanu Bandiću dodjeli ikakva počast, a kamoli doktorska’, piše Perko koji poziva sve  ‘doktorande, studente, profesore i javnost na okupljanje ispred zgrade Sveučilišta u Zagrebu’.

‘Pokažimo da nas ima!’, završava svoj poziv doktorand Fakulteta političkih znanosti.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više