>

novosti logo

Društvo Društvo

Zahtjev za ispravak Sveučilišta u Zagrebu

Nije točno da osnivače studija demografije i iseljeništva nije briga za demografiju i za iseljeništvo, da im je cilj povijesni revizionizam i propagiranje ustaških snaga

Sveučilište u Zagrebu obratilo se Novostima vezano uz članak Gorana Borkovića objavljen pod naslovom ‘Ustaški studiji’ na portalu Novosti 13. srpnja 2019. godine, tražeći objavu ispravka informacije. Zahtjev za objavu ispravka donosimo u nastavku:

’S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na našu stranku iznose neistinite tvrdnje, ovim putem zahtijevamo temeljem čl. 40 Zakona o medijima da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, kako slijedi:

‘Nije točno da su studiji demografije i iseljeništva ustaški studiji.’

‘Nije točno da osnivače studija demografije i iseljeništva nije briga za demografiju i za iseljeništvo, da im je cilj povijesni revizionizam i propagiranje ustaških snaga i da ako se može još nešto usput zaraditi – da to sasvim sigurno neće odbiti. Nije točno da je to taj ‘hrvatski vrijednosni sustav’ koji osnivači studija demografije i iseljeništva zastupaju.’

Sveučilište u Zagrebu zastupano po rektoru prof.dr.sc. Damiru Borasu, punomoć: Odvjetničko društvo Mihočević&Bajs, odvjetnik Maro Mihočević.

1/1