>

novosti logo

Boris Milošević u Vladu, Anja Šimpraga u Sabor

Predsjedništvo SDSS-a će za potpredsjednika Vlade RH zaduženog za društvene djelatnosti i ljudska te manjinska prava predložiti Borisa Miloševića, pomoćnika ministra uprave u dva mandata i predsjednika Kluba SDSS-a u prošlom sazivu Sabora

Na sjednici održanoj 13. jula predsjedništvo SDSS-a donijelo je odluku da Borisa Miloševića predloži za potpredsjednika Vlade RH zaduženog za društvene djelatnosti i ljudska te manjinska prava, dok će njegova zamjenica u Saboru biti Anja Šimpraga, šibensko-kninska dožupanica.

- Predsjedništvo SDSS-a je odluku o tome tko će biti potpredsjednik vlade donijelo nakon što je sličnu odluku donio Klubu zastupnika nacionalnih manjina - rekao je novinarima predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i dodao da je ‘u igri’ bilo dvoje kandidata.

- S jedne strane je bila Snježana Vasiljević, profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja je sigurno dobra kandidatkinja, a s druge Milošević koji je već bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata i predsjednik Kluba SDSS-a u prošlom sazivu Sabora. Opredjeljenja klubova je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva, koji ima veću težinu u političkom životu, koji ima izabran mandat i povjerenje onih koji su ga birali. To ne umanjuje spremnost profesorice Vasiljević da pomogne ovoj vladi i srpskoj zajednici kojoj i sama pripada - rekao je Pupovac, najavivši da će se nastaviti razgovarati sa Snježanom Vasiljević o načinu kako može može pomoći zajednici i društvu.

Pupovac je istaknuo da je prijedlog usuglašen s mandatarom Andrejom Plenkovićem koji poznaje oboje, ali s Miloševićem duže i češće surađuje. Značajno je da osim svih zastupnika manjina podršku Miloševiću daju i partneri iz Hrvatske narodne stranke i Reformista Radimira Čačića, naglasio je Pupovac.

Zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov rekla je da je Miloševićeva zamjena u Saboru određena izbornom listom.

- Riječ je o Anji Šimpragi, zamjenici župana Šibensko-kninske županije. To je za nas veoma lijepa vijest jer će u Klubu zastupnika SDSS-a biti još jedna žena - rekla je Jeckov

1/2