Novosti

Kronika

Брaтимљeњe у Пaкрaцу

Члaнoви кaрлoвaчкoг пoдoдбoрa СKД-a "Прoсвjeтa" пoсjeтили су Пaкрaц и Липик тe je у тaмoшњe пaкрaчкoм пoдoдбoру пoтписaнa пoвeљa o брaтимљeњу пaкрaчкoг и кaрлoвaчкoг пoдoдбoрa

Large do%c4%8dek karlov%c4%8dana

Svečani doček za Karlovčane

Pun autobus s pedesetak članova karlovačkog pododbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" putovao je prošle subote u Pakrac i Lipik u tamošnji pakrački pododbor "Prosvjete". Tom prilikom potpisana je povelja o bratimljenju pakračkog i karlovačkog pododbora. Karlovčanima je ovo treće bratimljenje s pododborima Prosvjete, nakon onog sa članovima Prosvjete iz Srpskih Moravica i Siska.

Povelju su potpisali predsjednik karlovačkog pododbora Milan Lapčić i pakračkog pododbora Darko Derenj, a zajedničkom druženju prisustvovalo je preko stotinu članova oba pododbora. Lapčić ističe izuzetan doček koji su domaćini priredili, sa kruhom i solju, domaćom rakijom, u narodnim, slavonskim, srpskim nošnjama i mješovitom pjevačkom grupom.

Karlovčani su domaćinima poklonili umjetničku sliku autora Mile Kneževića i knjigu o ratnim zbivanjima na kordunaško-banijskom prostoru "Stradanja i nadanja" Svetozara Livade. Nakon toga svi su otišli u obližnji Lipik na Dane kulture, susret pripadnika nacionalnih manjina Pakraca i Lipika uz sudjelovanje Čeha, Slovaka, Mađara, Talijana, Bošnjaka i Srba.

Pored kulturno-umjetničkih aktivnosti bile su prezentirane i kuhinje sa najpoznatijim specijalitetima navedenih nacionalnih zajednica. Prema riječima predsjednika karlovačkog pododbora Lapčića, boravak kod sunarodnjaka u zapadnoj Slavoniji može se ocijeniti čistom desetkom. Uzvratni susret planiran je za proljeće sljedeće godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više