Novosti

Politika

Odlični rezultati SDSS-a na lokalnim izborima

Zapaljive izjave pred izbore date u pokušaju da se ljude demotiviše da glasaju za SDSS nisu imale uspeha, tako da se pokazalo da je SDSS jedina politička opcija koja uspešno zastupa Srbe, rekao je novi zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan Kolar 

Large sr%c4%91an kolar

Srđan Kolar (foto Srbi.hr)

Kandidati i aktivisti SDSS-a izrazili su zadovoljstvo zbog dobrih rezultata koje su postigli na lokalnim izborima.

- Naša pobjeda je značajna s obzirom na okolnosti i šta se sve i tokom kampanja i ranije radilo protiv nas - izjavio je za Novosti novi zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan Kolar koji je sa 1.128 glasova prema 781 glasom pobijedio dojučerašnjeg zamjenika gradonačelnika Srđana Milakovića.

- U Vukovarsko-sremskoj županiji ostvarili smo svoje ciljeve i osvojili, odnosno zadržali mjesto zamjenika župana, sad je to Srđan Jeremić koji je s 3.638 glasova bio bolji od svoja tri protivkandidata. Imamo mandate u županijskoj Skupštini, a postigli smo ciljeve i u svim opštinama, osim u Trpinji gde nismo osvojili načelničko mesto i imamo jedan mandat manje u odnosu na prošli saziv opštinskog veća. Ali tu je reč o mladoj ekipi koje je preuzela opštinsku organizaciju i siguran sam da će na narednim izborima rezultat biti drugačiji - rekao je Kolar.

- SDSS je imao afirmativnu kampanju, zalagali smo se za saradnju i govorili o tome šta radimo i za šta ćemo se zalagati, dok su drugi govorili da se Srbima previše davalo ili da im se ništa ne treba dati, dok su nas ostali srpski predstavnici napadali. Ali zapaljive izjave Dragana Crnogorca date pred izbore u pokušaju da se ljude demotivira da glasaju za SDSS nisu imale uspeha, tako da se pokazalo da je SDSS jedina politička opcija koja uspešno zastupa Srbe - rekao je Kolar.

- A s obzirom da se 30. maja u drugom krugu bira između (do)sadašnjeg gradonačelnika Ivana Penave i Nikole Mažara iz HDZ-a, siguran sam da će borba biti neizvesna za svaki glas i verujem da će građani znati izabrati onog koji će voditi najbolju politiku za grad koji je sada u mnogočemu u lošoj situaciji - istaknuo je Kolar.

- SDSS ima razloga da bude zadovoljan rezultatima ovih izbora, rekao je za Novosti predsjednik VSNM-a Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović koji je u utrci za zamjenika župana kao kandidat SDSS-a sa skoro dvostruko većim brojem glasova (397 naprema 205) pobijedio protivkandidatkinju Tamaru Puač.

- Mirsada Popović Damjanović je kao jedina kandidatkinja izabrana za zamjenicu gradonačelnika Pakraca, a SDSS je s 8,44 posto glasova izborio jednog vijećnika u Gradskom vijeću. I do sada smo imali jedno vijećničko mjesto, pa su postojali planovi za osvajanje dva mjesta, ali to ipak nije bilo izvodljivo. Nažalost, za nekih 20 glasova izmaknulo nam je vijećničko mjesto u Gradskom vijeću Lipika, ali kako ni u prošlom mandatu nismo imali vijećnika, to i nije toliki poraz - rekao je Ivanović, koji je izrazio očekivanje da će Mirsada Popović Damjanović uspješno preuzeti težak teret funkcije, pogotovo što ima iskustva kao članica Vijeća u prošlom mandatu.

Ali izborni proces nije završen; Ivanović je istaknuo da županiju očekuju dodatni izbori za mjesto u županijskoj Skupštini koja pripada srpskoj nacionalnoj manjini.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više