Novosti

Kronika

Četrnaesta Tucijada

U Lipiku je održana manifestacija Tucijada zapadne Slavonije i Moslavine. U tradicionalnom tucanju vaskršnjih jaja učestvovala su 32 takmičara iz svih pododbora, Lipika, Virovitice, Grubišnog Polja, Slatine, Okučana i Garešnice

Large 1

Folklorni program

Posljednjeg aprilskog dana, u Lipiku je održana 14. po redu Tucijada zapadne Slavonije i Moslavine. Manifestaciju koja je održana u prostoru restorana na lipičkim bazenima, organizirala je Koordinacija pododbora "Prosvjete" Zapadne Slavonije i Moslavine, a u programu je učestvovalo sedam pododbora SKD "Prosvjeta".

- Osim domaćina, učestvovali su članovi pododbora iz Virovitice, Grubišnog Polja, Slatine, Okučana i Garešnice - rekao je Darko Derenj, predsjednik pododbora Prosvjete Pakrac-Lipik. Prije početka programa prigodnom besjedom prisutnima se obratio sekretar eparhije Pakračko-slavonske i paroh pakrački o. Đorđe Teodorović, a nakon programa održano je tradicionalno tucanje vaskršnjih jaja u kojem su učestvovala 32 takmičara iz svih pododbora.

Pobjednica je Milena Popović iz pododbora Okučani, dok je za najljepše jaje žiri odabrao ono Nevenke Kranjčević iz pododbora Pakrac-Lipik. Manifestaciju je podržao Grad Lipik, ustupivši ozvučenje i prostor dok su na raspolaganju bili i radnici gradskog komunalnog poduzeća Lipkom. Učesnicima i posjetiocima bilo je naročito drago što je manifestacija održana u atmosferi ukidanja protuepidemijskih mjera.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više