Novosti

Kultura

Вeсeлo зa Вaскрс

Брojни извoђaчи нaступили у трaдициoнaлнoм Свeчaнoм вaскршњeм прoгрaму вукoвaрскoг пoдoдбoрa СKД "Прoсвjeтa"

Large vaskr%c5%a1nji program prosvjete

S vaskršnjeg programa "Prosvjete" u Vukovaru (foto Senka Nedeljković)

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, vukovarski pododbor SKD „Prosvjeta“ organizovao je i ove godine Svečani vaskršnji program u prostoru Srpskog doma u Vukovaru. Na vaskršnji utorak, brojni učesnici programa svojim su nastupima obradovali posetioce, što je, prema rečima organizatora prvenstveni cilj ovog kulturno-duhovnog događaja.

- Srbi Vaskrs proslavljaju nekoliko dana i radujemo se što smo deo te tradicije - rekao je predsednik vukovarske „Prosvjete“ Milenko Živković.

Ovogodišnji program počeo je nastupom „Javorčića“, mlađom grupom članova Vukovarskog srpskog pevačkog društva „Javor“, koje u svom repertoaru neguje duhovne i svetovne pesme.

- Uvek nastojimo da se programski prilagodimo događaju na kojem nastupamo, pa smo tako ovaj put izveli vaskršnje pesme - rekla je Aleksandra Krtinić, koja godinama rukovodi horom.

Osim „Javorčića“, svoj doprinos programu dali su stariji članovi ovog vukovarskog pevačkog društva. Publika je imala priliku da tokom jednočasovnog programa uživa u nastupu ženske pevačke grupe i Ansambla narodnih igara SKD „Prosvjeta“, muške pevačke grupe „Naši koreni“ iz Borova, kao i Tamburaškog orkestra „Vučedolski zvuci“ sa solistima.

Uz pesmu i igru, program je bio upotpunjen nastupom pijanistkinja Nataše Lapčević i Srđane Šakić. Narativni deo programa bio je namenjen recitatorima „Prosvjete“ Nevenki Lukić i Tajani Sundić, koje su recitirale stihove pesnikinje Dragane Kožović iz Beograda, dok su program vodili recitatori vukovarske Gimnazije Jelena Ljubojević i Nikolina Čaović.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više