>

novosti logo

Piše N.J.

Delegacija pakračkih Srba posjetila Budvu

Tokom 1991. godine više od hiljadu i pol izbjeglica iz Pakraca boravilo je u Budvi, pa je ovaj posjet bio prilika da im zahvale za smještaj tokom izuzetno teških vremena

Delegacija srpske zajednice iz Pakraca, koju su činili zamjenik gradonačelnice Nikola Ivanović i predsjednik VSNM-a Pakraca Milan Kozlović, posjetila je grad Budvu u Crnoj Gori. Tom prilikom sreli su se s predsjednikom opštine Budva Markom Carevićem, a domaćin im je bio bio Đorđe Vujović, savjetnik za međuopštinsku saradnju.

- Susret je bio prilika za prepoznavanje mogućnosti saradnje u sektorima kulture, turizma i EU fondova, kao i međusobno upoznavanje o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori i Srbiji. Osim toga, tokom 1991. godine više od hiljadu i pol izbjeglica iz Pakraca boravilo je u Budvi, pa smo im zahvalili za njihov smještaj u gradu tokom izuzetno teških vremena - rekao je za Novosti Nikola Ivanović.

Podsjetio je i na višedecenijsku (predratnu) suradnju dvaju gradova koja je, kako je rekao, bila dobra i programski sadržajna uz posjete različitih kulturno umjetničkih, sportskih i ekonomskih delegacija.

Kontakti između Budve i VSNM-a Pakraca obnovljeni su 2017. kada je tadašnji predsjednik Skupštine opštine Budva Vujović posjetio Pakrac i prisustvovao proslavi krsne slave Vijeća – Male Gospojine.

Delegacija srpske zajednice Pakraca u Podgorici je 29. februara prisustvovala liturgiji i litiji i time dala podršku SPC-u i narodu Crne Gore, zaključio je Ivanović.

1/2