Novosti

Kronika

Djeca Zagreba za djecu Banije

Kazalište Žar ptica odigralo je predstavu "Ti i ja, mali medo" u Jabukovcu i Glini za najmlađe, a djeca Zagreba svojim su vršnjacima poslali crteže i simbolične poklone

Large %c5%bear ptica jpg

Predstava "Ti i ja, mali medo" u Jabukovcu (foto Gradsko kazalište Žar ptica)

Zagrebačko kazalište Žar ptica pokrenulo je humanitarnu inicijativu "Srce koje spaja" za djecu Banije. Zaposlenici kazališta pozvali su djecu iz Zagreba da naprave crteže s porukama prijateljstva, angažirali su škole, a pozivali su i građanstvo na predstavama da doprinese ovoj akciji. U suradnji sa Srpskim narodnim vijećem i inicijativom "Ljudi za ljude", zaposlenici kazališta su prikupili nekoliko tisuća kuna za obitelji u Majskim Poljanama i Drenovcu Banskom.

U ponedjeljak 15. februara glumci iz kazališta Žar ptica odnijeli su crteže i poklone djeci Gline i Jabukovca gdje su za prve i druge razrede osnovnih škola odigrali predstavu "Ti i ja, mali medo".

Milanka Čolović, u ime kazališta, u izjavi za Novosti rekla da je gostovanje u potresom nastradalom području dio njihove humanitarne inicijative u kojoj sudjeluju djeca Zagreba, volonteri humanitarnih udruga na terenu i kazalište Žar ptica.

- Znajući da je uz prijatelja, makar on bio i nepoznat, život puno ljepši i vedriji, djeci Banije želimo prenijeti poruke ohrabrenja i podrške od djece Zagreba. Počeli smo s Jabukovcem i Glinom, nastavit ćemo i na drugim područjima. Sljedeća nam je Kostajnica, slijede Majur, Petrinja i Sisak, ovisno kakva bude situacija na terenu - rekla je Čolović.

Odigrana predstava je iz stalnog repertora kazališta koja se može izvoditi na terenu jer nije tehnički zahtjevna. Cilj je da svi glumci iz kazališta budu involvirani u tu akciju, pa će sljedeći put na područje Kostajnice poslati drugu glumačku ekipu, objasnila je Milanka Čolović.

Veliki i mali medo, glumci Vesna Ravenšćak i Berislav Tomičić, nakon predstava malim Banijcima predali su pisma i paketiće djece Zagreba.

- Vjerujem da smo ih ostavili sretnije i da im je taj dan bio poseban, drugačiji od ostalih koji su ispunjeni brigom njihovih roditelja - zaključila je Čolović.

Humanitarna inicijativa "Srce koje spaja" se nastavlja. Kazalište Žar ptica poziva djecu, roditelje i ostalo građanstvo da i dalje šalju crteže i poklone, jer već sljedeći mjesec ova karavana ide obradovati djecu Hrvatske Kostajnice.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više