Novosti

Kronika

Дoм зa oкупљaњe у Mиркoвцимa

Срби с пoдручja Винкoвaцa ускoрo ћe сe мoћи oкупљaти у свoм прoстoру, у нeдaвнo купљeнoj кући у нaсeљу Mиркoвци. Срeдствa су рeaлизирaнa крoз прoгрaм кaпитaлних инвeстициja Српскoг нaрoднoг виjeћa

Large 2

Srbi s područja Vinkovaca uskoro će se moći okupljati u svom prostoru, odnosno nedavno kupljenoj u kući u naselju Mirkovci, čija je primopredaja održana početkom jula. Sredstva su realizirana kroz program kapitalnih investicija Srpskog narodnog vijeća. Time su ispunjena višegodišnja nastojanja gradskog VSNM-a u Vinkovcima da zajedno s drugim srpskim organizacijama u gradu dobije svoj prostor za rad. Do sada su se Srbi u Vinkovcima okupljali kroz Fudbalski klub Hajduk Mirko i lovačko društvo, dok se druženja povremeno održavala i u parohijskom domu.

- Uzeli smo ovu kuću za korist ljudi da bi se imali gde okupljati. Do sada nismo imali svoj prostor i mogu samo da se zahvalim SNV-u što nam je to omogućio. U objektu u kojem će biti VSNM i Pododbor SKD Prosvjeta, osim kancelarijskog rada planirane su i aktivnosti kako bi taj prostor bio maksimalno iskorišten, rekao je medijima predsjednik VSNM-a Vinkovaca Vladimir Miškić. Nove prostorije omogućit će šire područje djelovanja, ali i osnaživanje srpske zajednice koja je u Vinkovcima i u Mirkovcima, sve malobrojnija.

- Dosta mladih nam se odselilo, ostalo je staro stanovništvo, ali su opstale neke organizacije koje okupljaju ljude. Sada nam preostaje dodatno uređenje ovog objekta kako bi bio spreman za održavanje aktivnosti. Trebat će nam grijanje, klima i namještaj, pa se nadam da ćemo to uspjeti osigurati -smatra Miškić.

Po riječima Emine Đurašević iz Centra za razvoj i investicije, SNV-ov program kapitalnih investicija provodi se na području čitave Hrvatske kako bi se pomoglo vijećima i ostalim srpskim organizacijama da imaju što adekvatnije uslove za rad te da bi mogli osnaživati svoje organizacije i čuvati svoju tradiciju. Visina investicije u Mirkovcima je 120.000 kuna namijenjenih kupovini kuće.

Pomoć oko opremanja obećao je i sam Grad Vinkovci čiji su predstavnici bili prisutni na primopredaji, a osim njih tu su bili i zamjenik vukovarsko-sremskog župana i predsjednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov, članovi VSNM-a i drugi gosti.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više