Novosti

Kultura

Пoклoни зa Mиркoвчaнe

Maлишaнимa из Mиркoвaцa пoдeљeни су пoклoн пaкeтићи, у oргaнизaциjи жупaниjскe и грaдскe oргaнизaциje СДСС-a и ВСНM-a Винкoвaцa, пoвoдoм Нoвe гoдинe пo jулиjaнскoм кaлeндaру

Large informator  pokloni za mirkov%c4%8dane  %c4%87irlica

Deda Mraz i klinci u Srpskoj kući

I ove godine je, na dan kad je tradicionalno dočekana pravoslavna Nova godina, u organizaciji županijske i gradske organizacije SDSS-a i Veća srpske nacionalne manjine grada Vinkovaca, u Mirkovcima upriličena podela paketića za decu koja nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, ali i za one koji još nisu pošli u školu.

U prepunoj sali prostora srpskog manjinskog veća, tzv. Srpskoj kući, više od 60 mališana primilo je poklone od Deda Mraza, koji je najmlađima ulepšao događaj. Prisutnoj deci i roditeljima svako dobro u Novoj godini, uz mnogo zdravlja, sreće i uspeha, poželeli su predsednik županijske organizacije SDSS-a Dušan Jeckov, zamenik župana Srđan Jeremić, predsednik vinkovačke organizacije Slavko Kosanović i predsednik Veća srpske nacionalne manjine grada Vinkovaca Vladimir Miškić.

- Ovo je samo jedna od aktivnosti koje SDSS provodi na području Mirkovaca, mesta u sastavu grada Vinkovaca i u kojem je znatan broj pripadnika naše zajednice. Naša namera je da se ni na koji način ne osećaju zapostavljeno i zaboravljeno - rekao je prilikom druženja Jeremić.

Dodao je da je bilo lepo videti da je prostor manjinskog veća gotovo bio premali da primi sve zainteresovane za druženje povodom spomenutog praznika.

- Cilj nam je upravo da okupljamo lokalno stanovništvo u sredinama gde čine manjinu-naglasio je predsednik Županijskog SDSS-a ukazujući istovremeno na dobru saradnju srpske zajednice s gradskim vlastima Vinkovaca, pa tako i kada je u pitanju obrazovanje pripadnika srpske zajednice.

Kao rezultat toga, Jeremić je naveo da je mirkovačka osnovna škola danas jedna od najmodernijih u našoj županiji. Zahvaljujući zalaganju predstavnika manjina na terenu, ali i korektnog odnosa direktora osnovne škole u Mirkovcima, broj dece u nastavi na srpskom jeziku i pismu je konstantan - zaključio je Jeremić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više