Novosti

Politika

Domaćini slavili 4:1

Dugo očekivani prijateljski susret nogometnih reprezentacija Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije odigran je u Tavankutu nadomak Subotice. Igrači su punim tribinama isporučili zanimljivu i fer-plej igru u kojoj su Hrvati bili u ubjedljivo bolji

Dugo očekivani prijateljski susret nogometnih reprezentacija Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije odigran je u subotu popodne u Tavankutu nadomak Subotice s rezultatom 4:1 za reprezentaciju hrvatske nacionalne manjine.

Ravničarsko sparno vrijeme i rojevi komaraca nisu spriječili igrače da daju sve od sebe i punim tribinama isporuče zanimljivu i fer-plej igru u kojoj su Hrvati bili ubjedljivo bolji.

Prvo poluvrijeme završilo je izjednačenjem (1:1), a golove su ubacili Dario Vojnić za hrvatsku i Bojan Gvozdenović za srpsku reprezentaciju.

Hrvati iz Srbije poveli su u drugom poluvremenu s još jednim golom Vojnića, a nakon penala koji je pucao kapiten Dejan Godar, hrvatska reprezentacija povela je 3:1. Davor Poljaković postigao je četvrti gol za reprezentaciju hrvatske manjine na samom kraju utakmice.

Poslije meča održan je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Hrvatski kulturni centar ‘Bunjevačko kolo’ iz Subotice i Srpsko kulturno društvo ‘Jovan Lazić’ iz Belog Manastira.

Na utakmici su bili prisutni saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević, predsjednik Glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović, predsjednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, ambasador RH u Srbiji Gordan Bakota te narodni poslanik i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov. Predstavnici Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije uoči utakmice su održali sastanak.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više