>

novosti logo

Aktiv Aktiv
Piše R. I.

Druga petoljetka

Klikom na logo Aktiva na portalu Novosti dobivate pristup novim brojevima ovog priloga Novosti za teoriju prakse, njegovoj arhivi, koju čini dosadašnjih 8 brojeva, novim tekstovima pisanima samo za portal, te video snimkama okruglih stolova i konferencija.

Možete pročitati eseje Rastka Močnika ‘Ideološki mehanizmi rata ‘protiv terorizma’ i reprodukcija kapitalizma’, Andreje Živkovića ‘Protiv euro-marksizma’ i Božidara Jakšića ‘Rizici službe i slobode (o dva Karlovčanina Stanku Lasiću i Gaji Petroviću)’.

Tu su i polemički članak ‘Edicije Jugoslavija spram Teofila Pančića’, zatim još jedan članak Rastka Močnika, ovaj puta o tome što nama znači grčki dug, te razgovor Saše Hrnjeza s Darkom Suvinom, a povodom njegove knjige o Jugoslaviji ‘Samo jednom se ljubi’. Slijede i tri razgovora koja je s organizatorom i sudionicima konferencije ‘Aspekti praxisa’ održanom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Borislavom Mikulićem, Linom Veljakom i Lukom Bogdanićem vodio Srećko Pulig.

Sada napokon na jednom mjestu možete pogledati i četiri videa sa simpozija ‘Gajo Petrović: Kritika filozofije i kritika političke ekonomije’, koji je održan u organizaciji Aktiva prije dvije godine u prostoru zagrebačke Prosvjete. Na snimkama govore Božidar Jakšić, Gracijano Kalebić, Dragomir Olujić-Oluja, Krunoslav Stojaković, Mislav Žitko, Rastko Močnik i kao voditelj i uvodničar Srećko Pulig.

1/1