Novosti

Politika

Drž’ komunjare

Nakon razgovora s docenticom na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci i članicom Radničke fronte Katarinom Peović Vuković u ‘Novostima’, naša je sugovornica doživjela niz prizemnih uvreda i mizoginih komentara upućenih od liberalnih aktivista

31af25hynob90gxglww1hjjhllk

Nenad Bakić (foto Žarko Bašić/PIXSELL)

Nakon razgovora s docenticom na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci i članicom Radničke fronte Katarinom Peović Vuković u Novostima, naša je sugovornica doživjela niz prizemnih uvreda i mizoginih komentara upućenih od liberalnih aktivista. Jedan od kritičara poslužio se uobičajeno infantilnom figurom iz ovog miljea, napisavši da ‘ogorčenost bez budućnosti, izbija iz ovog intervjua’, te je bez srama ustvrdio da je socijalni darvinizam sasvim u redu jer su politika i društvo stvar prirodne selekcije.

Na to se javio u intervjuu kritizirani savjetnik predsjednice za digitalnu transformaciju i STEM Nenad Bakić koji se istaknuo uobičajeno suptilnom opaskom da je ‘vjerojatno riječ o naručenom razgovoru’. Bakić smatra da profesori poput Katarine Peović Vuković nemaju pravo zagovarati ‘komunističke stavove’ jer upravo oni ‘pripadaju u globalnih top jedan posto po prihodima’. Do iznimnog otkrića je došao tako da je uzeo u obzir prosječnu plaću na fakultetu ‘te nešto tantijema od knjiga koje financira i država’. Ispalo je tako da naši profesori spadaju među najbogatije na svijetu, iako su njihove plaće na razini pomoćnih radnika u Njemačkoj.

S obzirom na to da Bakić zagovara smanjivanje broja nastavnika, a sam vodi tvrtku za privremeno zapošljavanje, profesoričinu tvrdnju o sukobu interesa nazvao je ‘gadarijama’ i ‘lažima’ jer da izjavu o otpuštanju nastavnika nije dao na blogu i nije rekao ‘otpuštanje’ već ‘smanjivanje’. Katarina Peović Vuković mu se odmah ispričala preko portala svoje stranke jer Bakić izjavu nije dao na svojem blogu, već u intervjuu za Treći program Hrvatskog radija: ‘….treba redefinirati položaj nastavnika… svesti broj nastavnika na primjerenu mjeru, njih je na žalost možda danas previše u školama, što će omogućiti da se uz isti proračunski izdatak najbolji nastavnici daleko više plate.’

Kulminiralo je uobičajenom nervozom prema Novostima, pa se na portalu Liberal.hr iz Požege u tekstu s obiljem pravopisnih grešaka broje krvna zrnca naših novinara. Slijedi rutinsko raspudićevsko uvjeravanje da su Novosti okupirali ‘salonski ljevičari koji sustavno ubacuju svoje ljude u ‘nezavisne medije’ koji se obilato financiraju iz državnog proračuna, da bi širili svoju trulu ideologiju’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više