Novosti

Društvo

Bakić nije većinski vlasnik Varteksa

 Nenad Bakić je manjinski dioničar te predsjednik Nadzornog odbora, navodi šef uprave Varteksa Tomislav Babić u demantiju poslanom Novostima

Large bakic

Nenad Bakić (foto Marko Prpić/PIXSELL)

Predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić poslao je Novostima zahtjev za ispravkom objavljene informacije u tekstu "Modna konekcija", objavljenom na Portalu Novosti 25. rujna ove godine, uz tvrdnju da su u njemu iznesene netočne informacije kojima su povrijeđena prava i interesi Varteksa. Ispravak donosimo u nastavku:

"Netočan je navod da je Nenad Bakić većinski vlasnik trgovačkog društva Varteks d. d. Nenad Bakić je manjinski dioničar u društvu Varteks d. d. te predsjednik Nadzornog odbora u društvu, što je javno dostupan i lako povjerljiv podatak.

Nisu točni navodi da Varteks d. d. obilato koristi proračunsku pomoć. Jedina pomoć koju Varteks d. d. prima iz državnog proračuna su potpore za očuvanje radnih mjesta uslijed smanjenog opsega poslovanja nastalog zbog pandemije COVID-a. Navedeno pravo Varteks d. d. ostvaruje sukladno propisanoj proceduri te u visini predviđenoj mjerodavnim propisima.

Netočno je da je Vlada Republike Hrvatske u rekordnom roku proglasila projekt 'Varteks kvart – urbane regeneracije' strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. Vlada je odluku o proglašenju Projekta strateškim donijela 23. lipnja 2021. na temelju prijave projekta podnesene u studenom 2019. godine te nakon što je ispoštovana redovna procedura propisana Zakonom o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske te popratnim pravilnikom. Prema tome, u predmetnom slučaju nije došlo do odstupanja od uobičajenog te zakonom propisanog postupanja glede donošenja odluke o proglašenju projekta strateškim investicijskim projektom.

Također, netočan je navod da će Vlada Republike Hrvatske graditi prometnu infrastrukturu u sklopu Projekta. Projekt 'Varteks kvart – urbane regeneracije' je privatni investicijski projekt te će cjelokupno prometno i komunalno opremanje zone Varteksa biti provedeno od strane privatnog investitora."

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više